Reina wordt bij Bayern München herenigd met Guardiola

Reacties

Bayern München heeft een stand-in voor doelman Manuel Neuer gevonden. Pepe Reina komt voor ruim twee miljoen euro over van Liverpool. Woensdag zal de Spanjaard medisch gekeurd worden bij Der Rekordmeister.

Reina wordt bij Bayern München herenigd met Guardiola

Deze transferperiode werd de kampioen van Duitsland al in verband gebracht met onder anderen Keylor Navas, die naar Real Madrid vertrok, en de transfervrije Víctor Valdés. Die laatste herstelt nog van een zware kruisbandblessure, waardoor Bayern-trainer Pep Guardiola zijn vizier richtte op een andere landgenoot: Reina.

De 31-jarige Spanjaard komt over van Liverpool, waar hij tweede keus was achter Simon Mignolet. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Napoli. Bij Bayern is Reina de vierde aanwinst deze transferperiode na Juan Bernat (Valencia), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) en Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).

Reina begon zijn loopbaan bij Barcelona, waar hij samenspeelde met Guardiola. In 2002 ging hij aan de slag bij Villarreal, waar hij na drie jaar werd opgepikt door Liverpool. Acht seizoenen was de nu 31-jarige doelman eerste keus, maar na de komst van Mignolet in de zomer van 2013 verloor de 33-voudige international van Spanje zijn basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.