Rosario geschorst voor Nederland - Duitsland

Reacties

Pablo Rosario mist Nederland - Duitsland door een schorsing. De KNVB dacht dat de schorsing die Rosario van de UEFA heeft gekregen voor zijn rode kaart bij Jong Oranje in september niet gold voor bij het Nederlands elftal.

Rosario geschorst voor Nederland - Duitsland

Kort na de bekendmaking van de opstelling van Oranje voor het Nations League-duel, maakt de KNVB openbaar dat Rosario niet kan spelen tegen Duitsland. De middenvelder liep vorige maand een schorsing van één wedstrijd op door zijn rode kaart bij Jong Oranje in het duel met Jong Schotland.

De KNVB ging ervan uit dat Rosario zijn schorsing al had uitgezeten, omdat Jong Oranje vrijdag al speelde tegen Jong Letland en er volgens de bond in de officiële regels staat dat de schorsing alleen voor wedstrijden van Jong Oranje geldt. De UEFA spreekt dat tegen. De KNVB besluit het statement door te stellen dat 'in dit geval grondiger onderzoek had moeten plaatsvinden'.

Daardoor moet Rosario nog enkele dagen wachten op zijn mogelijke debuut voor Oranje. Dinsdag speelt Nederland een oefenwedstrijd tegen België. De PSV'er zat voor het eerst bij de definitieve selectie van Oranje. Zijn ploeggenoten Steven Bergwijn en Denzel Dumfries staan als debutanten aan de aftrap tegen Duitsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Basisplaats De Roon is hard gelag voor Strootman'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.