Roord prijst vechtlust Oranje Leeuwinnen: 'Zat een beetje geluk bij'

Reacties

Jill Roord hielp de Oranje Leeuwinnen zaterdagavond aan een zwaarbevochten punt tegen Zweden. De middenvelder van VfL Wolfsburg maakte vlak na rust de gelijkmaker voor Nederland na een eerste helft met de nodige tegenslagen.

Roord prijst vechtlust Oranje Leeuwinnen: 'Zat een beetje geluk bij'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Zweden
Zweden

Roord zag voor rust hoe aanvoerder Sari van Veenendaal en verdediger Aniek Nouwen geblesseerd naar de kant moesten. Na ruim een half uur spelen kwamen de Zweedse vrouwen ook nog aan de leiding via een goal van Jonna Andersson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We zaten prima in de wedstrijd, maar toen kwam die botsing van Sari en valt ze uit', zei Roord tegen de NOS. 'Toen hebben we tegen elkaar gezegd: we gaan door en tot de rust trekken we het door. Dan valt de 0-1 en valt ook nog Aniek uit...'

'Ik ben daarom heel trots op hoe we ons hebben teruggeknokt. En we hadden in bepaalde fasen ook de controle over de wedstrijd. We hebben niet veel weggegeven', aldus de middenvelder, die kort na rust de 1-1 voor haar rekening nam. 'Ja, ik ben heel gelukkig met mijn doelpunt. De goal kwam een beetje uit de kluts, er zat wat geluk bij. Maar hiermee kunnen we wel verder. We moeten de volgende twee wedstrijden winnen en hopelijk eindigen we dan op de eerste plek.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.