Oranje Leeuwinnen tonen grote veerkracht bij roerige EK-start

Reacties

De Oranje Leeuwinnen zijn het EK zaterdagavond begonnen met een gelijkspel tegen Zweden. De titelhouder toonde karakter in Sheffield.

Oranje Leeuwinnen tonen grote veerkracht bij roerige EK-start
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Zweden
Zweden

Bondscoach Mark Parsons had geen verrassingen opgenomen in zijn opstelling, maar moest al vroeg improviseren op Bramall Lane. Keeper Sari van Veenendaal kwam bij een voorzet van Zweden namelijk hard in botsing met ploeggenoten Lynn Wilms en Stefanie van der Gragt. Het leverde Van Veenendaal veel pijn aan haar schouder op. Na een korte behandeling probeerde ze het nog wel even, maar halverwege de eerste helft moest ze de strijd toch staken.

Aangeslagen verliet de aanvoerder het veld: ze werd vervangen door de jonge Daphne van Domselaar, die pas haar tweede interland speelde. De 22-jarige keeper van FC Twente moest na een kwartier al vissen. Aniek Nouwen liet zich makkelijk uitspelen, terwijl Jill Roord vergat met de linksback van Zweden mee te lopen. Jonna Andersson kon daardoor van dichtbij de 0-1 binnentikken. Tot overmaat van ramp klapte kort daarna de enkel van Nouwen dubbel: ook zij kon niet verder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort voor rust toonde Oranje toch nog een teken van leven, toen Daniëlle van de Donk na een prima aanval over schoot. Na de hervatting lukte het de Leeuwinnen om de dramatische start meer van zich af te schudden. Voor de ruim 21.000 toeschouwers nam Oranje meer initiatief en in de 52ste minuut leidde dat tot de gelijkmaker. Na voorwerk van Vivianne Miedema kreeg Jill Roord de bal voor haar voeten: zij dacht niet uit en schoot de bal uit de draai in de hoek: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die goal gaf Oranje nog meer vertrouwen en dus ging de ploeg van Parsons op zoek naar een winnende treffer. Na een mooie aanval via Jackie Groenen en Miedema kreeg Roord daar een goede mogelijkheid voor, maar haar aanname was niet goed genoeg om te kunnen afronden. Aan de andere kant hield de prima keepende Van Domselaar haar doel verder schoon.

Nederland en Zweden hielden elkaar zo in evenwicht, zoals ook Portugal en Zwitersland dat eerder op de avond deden (2-2). De vier landen in Groep C geven elkaar zo nog niets toe. Oranje hervat het EK woensdag met een wedstrijd tegen de Portugezen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.