Beroerde EK-start Oranje: Van Veenendaal én Nouwen vallen uit

Reacties

Het EK in Engeland is voor Sari van Veenendaal dramatisch begonnen. De 32-jarige keeper moest de strijd al vroeg staken na een ongelukkige botsing.

Beroerde EK-start Oranje: Van Veenendaal én Nouwen vallen uit
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Zweden
Zweden

Bij een hoge voorzet van Zweden kwam Van Veenendaal haar doel uit om de bal weg te boksen. Ze kwam echter hard in botsing met ploeggenoten Lynn Wilms en Stefanie van der Gragt. Met name Van Veenendaal en Van der Gragt hadden daar flink last van.

Van der Gragt maakte een duizelige indruk en dus was er paniek op het veld, maar na een korte behandeling kon de verdediger toch door. Van Veenendaal leek vooral last van haar schouder te hebben, maar besloot het ook te proberen.

Na enkele minuten moest Van Veenendaal toch aan de bel trekken. Bij een uittrap schoot het er toch weer in en dus gaf de ervaren keeper aan dat ze gewisseld moest worden. De jonge Daphne van Domselaar was haar vervanger. Voor de 22-jarige doelvrouw is het pas haar tweede interland.

Nog in de eerste helft viel ook Aniek Nouwen uit. De enkel van de 23-jarige verdediger klapte akelig dubbel en ook zij moest vervangen worden: Marisa Olislagers kwam voor haar in de ploeg bij een 0-1 achterstand. Jonna Andersson had namelijk gescoord voor de Zweedse dames.

Volg de wedstrijd in ons liveblog:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.