Rooney loodst United langs Hull na zinderende openingsfase

Wayne Rooney heeft Manchester United aan een zwaarbevochten competitiezege geholpen tegen Hull City. Na een krankzinnige openingsfase besliste United het duel in de tweede helft in zijn voordeel: 2-3.

Na ruim een uur bepaalde voormalig United-speler James Chester met een eigen doelpunt de eindstand in het KG Stadium: 2-3. De vleugelverdediger voelde de hete adem van de sterk spelende Rooney in zijn nek en kopte pardoes de bal achter zijn eigen doelman.

Een pijnlijk verlies, zeker gezien de sterke openingsfase. Al na dertien minuten stond de thuisploeg op een riante 2-0 voorsprong tegen de regerend landskampioen. De openingsgoal van Chester na vier minuten uit de eerste hoekschop van de wedstrijd zorgde voor een orkaan aan geluid. En dat geluid nam na de treffer van David Meyler alleen maar toe.

De geplaagde manager David Moyes moest even vrezen voor de zesde competitienederlaag van dit seizoen, maar ruim tien minuten later was United weer terug in de wedstrijd. Uit een afgemeten voorzet van Rooney kopte Chris Smalling al snel de aansluitingstreffer binnen, terwijl de vervanger van Robin van Persie in de spits na 26 minuten zelf de stand gelijk trok. En hoe. Met een schitterend schot verschalkte Rooney doelman Allan McGregor.

United moest het in Hull opnieuw stellen zonder Van Persie, maar zag daarentegen wel Darren Fletcher terugkeren. De 29-jarige middenvelder kampte lange tijd met darminfectie en stond voor het eerst dit kalenderjaar in de basis.

Na de onderbreking was het duel een stuk minder aansprekend. Na het eigen doelpunt van Chester nam de druk op United weliswaar toe, maar pas in de slotfase werd Hull echt gevaarlijk. Doelpunten vielen er evenwel niet meer, ook niet toen Antonio Valencia vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. United boekte daardoor de derde winstpartij op rij en staat zevende.