Room moet transfervrije status krijgen om terug te keren bij Vitesse

Reacties

Eloy Room is de beoogde nieuwe doelman van Vitesse. De 34-jarige sluitpost wil zelf graag terugkeren in Arnhem, maar zijn contract bij MLS-club Columbus Crew vormt nog een struikelblok.

Room moet transfervrije status krijgen om terug te keren bij Vitesse
© Pro Shots

De positie onder de lat is een waar hoofdpijndossier, maar er lonkt licht aan het einde van de tunnel. Kjell Scherpen was vorig seizoen de noodoplossing op huurbasis, maar een nieuwe huurperiode van de goalie van Brighton & Hove Albion is geen optie. RKC'er Etienne Vaessen zou een kandidaat zijn, maar zowel bij Vitesse als bij de Brabantse sluitpost bleven twijfels overheersen.

En dus verschoof de focus toch naar Room. Inmiddels is hij 34, maar de openlijke sollicitatie van de goalie bracht club en doelman nader tot elkaar. De status nu is dat Room contractontbinding met zijn Amerikaanse werkgever Columbus Crew moet zien overeen te komen. Persoonlijk zou hij al rond zijn en dus bereid zijn om salaris in te leveren.

Room vertrok in 2017 uit Arnhem richting PSV. Met Room voegt Cocu, die met de doelman samenwerkte bij PSV, routine toe aan zijn selectie. 'Dat hebben we natuurlijk halverwege het vorige seizoen ook al gedaan met Van Ginkel, Isimat-Mirin en Pröpper. Ervaring is belangrijk in mijn ogen. Daarmee kun je een goede basis vormen.'

Lees op VI PRO meer over het begin van de voorbereiding van Vitesse:

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.