Rood Boulahrouz is cruciaal, bizarre blunder Seitaridis

Diverse Nederlanders kwamen donderdagavond in actie in de groepsfase van de Europa League. Hieronder een overzicht van de Nederlandse verrichtingen tijdens de wedstrijden die om 19.00 uur startten. Trainer Mario Been heeft donderdagavond in de Europa League goede zaken gedaan met RC Genk. De Belgen waren met 2-1 te sterk voor Sporting Lissabon. Zonder Wesley Sneijder kwam Internazionale in Milaan tot een zege, terwijl Panathinaikos na een fatale blunder een punt overhield aan het duel met Lazio.

RC Genk - Sporting Lissabon 2-1Genk begon sterk aan de wedstrijd tegen Sporting Lissabon. De Belgen kregen via Jelle Vossen in de beginfase een grote kans, maar moesten alsnog toezien hoe de Portugezen op voorsprong kwamen.

Na zeven minuten opende de Nederlander Stijn Schaars de score. Een ingestudeerde hoekschop, waar Schaars van zo'n zestien meter op doel schoot, verdween op gelukkige wijze achter Genk-doelman Kristof van Hout.

In de 25ste minuut kwam Genk op gelijke hoogte door een doelpunt van Benjamin de Ceulaer. De oud-Feyenoorder, die in de 62ste minuut gewisseld werd voor Glynor Plet, liep zichzelf op slimme wijze vrij en kon daardoor vogelvrij de 1-1 binnenkoppen.

Sporting sloot de wedstrijd uiteindelijk af met tien man. Khalid Boulahrouz zag in de 72ste minuut voor de tweede keer een gele kaart en moest daardoor vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

Met tien man ontstond er plots veel druk op het doel van Sporting, het leidde er ook toe dat invaller Elyaniv Barda de overwinning uit het vuur kon slepen: 2-1.

Internazionale - Partizan Belgrado 1-0Hoewel Internazionale de bovenliggende partij was in het Giuseppe Meazza-stadion, kreeg Partizan Belgrado aanvankelijk de grootste kans.

De inzet van Lazar Markovic eindigde echter op de paal, waardoor de eerste helft doelpuntloos bleef. In de tweede helft zorgde Rodrigo Palacio ervoor dat Inter alsnog met drie punten van het veld stapte.

Door de overwinning gaan de Nerazzurri met zeven punten aan kop in Groep H. Partizan blijft hekkensluiter met één punt.

Panathinaikos - Lazio 1-1Giourkas Seitaridis zal donderdagavond slecht slapen. De verdediger van Panathinaikos, waar Quincy Owusu-Abeyie negentig minuten op de bank bleef zitten, dacht in de 25ste minuut een terugspeelbal te geven op zijn doelman Orestis Karnezis, maar realiseerde zich niet dat de sluitpost uit zijn doel was. Daardoor werkte Seitaridis de bal knullig in eigen doel.

Enige troost voor Panathinaikos en Seitaridis was dat José Verdú door een late treffer een punt veilig stelde. Door de remise blijft Panathinaikos wel op de laatste plaats staan. Lazio leidt met vijf punten. Voor alle doelpuntenmakers, uitslagen en standen in de groepsfase van de Europa League kunt u terecht bij het VI-scorebord of de volledige overzichtspagina. Foto: VI Images