Ronaldo stoot Mbappé van de troon met astronomisch salaris

Reacties

Cristiano Ronaldo is teruggekeerd aan de top van de ranglijst van best betaalde voetballers ter wereld, die het Amerikaanse zakenblad Forbes jaarlijks opmaakt. De 38-jarige Portugees heeft de troon na zijn lucratieve transfer naar Al-Nassr weer overgenomen van Kylian Mbappé met een astronomisch salaris van 247 miljoen euro.

Ronaldo stoot Mbappé van de troon met astronomisch salaris
© Pro Shots

Ronaldo was in 2021, het jaar van zijn overstap van Juventus naar Manchester United, ook al de topverdiener in het mondiale voetbal met een geschat jaarinkomen van 125 miljoen dollar (zo'n 119 miljoen euro). Mbappé stootte de Portugees vervolgens van de troon, maar de ster van Paris Saint-Germain staat nu slechts vierde met een geschat jaarsalaris van 105 miljoen euro.

De aanvoerder van een nieuwe generatie potentiële Gouden Bal-winnaars moet op de financiële lijst van Forbes namelijk weer voorrang verlenen aan De Grote Drie van de vorige generatie. Behalve Ronaldo verdienen ook Lionel Messi en Neymar naar verwachting meer in 2023. Messi strijkt na zijn overstap van PSG naar Inter Miami zo'n 128 miljoen euro op, Neymar is bij Al-Hilal goed voor 107 miljoen.

Zo is duidelijk dat de kapitaalkrachtige clubs uit Saoedi-Arabië de spelersmarkt op zijn kop hebben gezet. Met Karim Benzema en Sadio Mané staan namelijk nog twee vedetten in de top die afgelopen zomer uit Europa vertrokken. De lijst wordt gecompleteerd door Premier League-sterren Erling Haaland, Mohamed Salah en Kevin De Bruyne en topspitsen Harry Kane en Robert Lewandowski.

Best betaalde voetballers volgens Forbes in 2023

Speler Club Bedrag
Cristiano Ronaldo Al-Nassr (Sau) 247 miljoen
Lionel Messi Inter Miami (VS) 128 miljoen
Neymar AL-Hilal (Sau) 107 miljoen
Kylian Mbappé Paris SG (Fra) 105 miljoen
Karim Benzema Al-Ittihad (Sau) 101 miljoen
Erling Haaland Man City (Eng) 55 miljoen
Mohamed Salah Liverpool (Eng) 50 miljoen
Sadio Mané Al-Nassr (Sau) 49 miljoen
Kevin De Bruyne Man City (Eng) 37 miljoen
Harry Kane Bayern (Dui) 34 miljoen
Robert Lewandowski Barcelona (Spa) 32 miljoen

Bedragen omgerekend van Amerikaanse dollars naar euro's. Bekijk hier de volledige lijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.