Ronaldo door verdubbeling jaarsalaris best betaalde sporter van de wereld

Reacties

Cristiano Ronaldo (38) is voor het eerst sinds 2017 weer de beste betaalde sporter van de wereld. Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes meldt dat de Portugees na zijn transfer naar Al Nassr in Saoedi-Arabië (inclusief overige inkomsten) bijna 124 miljoen euro per jaar verdient.

Ronaldo door verdubbeling jaarsalaris best betaalde sporter van de wereld

Het jaarsalaris van Ronaldo bij zijn Saoedische werkgever bedraagt naar verluidt zo'n 68 miljoen euro. Dat zou een verdubbeling zijn van zijn jaarlijkse inkomsten bij Manchester United, waar de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or in november vorig jaar vertrok.

Forbes telt bij de samenstelling van de ranglijst van best betaalde sporters van de wereld de salarissen en de sponsorinkomsten bij elkaar op. Met zo'n 124 miljoen euro aan jaarlijkse inkomsten laat Ronaldo Lionel Messi achter zich. De Argentijn kan jaarlijks ruim 118 miljoen euro bijschrijven op zijn rekening.

Paris Saint-Germain-ploeggenoot Kylian Mbappé staat derde op de lijst van beste betaalde sporters van de wereld: hij ontvangt naar verluidt zo'n 109 miljoen euro per jaar. Mbappé is met 24 jaar ook de jongste sporter in de toptien.

In de huidige toptien, die Ronaldo voor het eerst sinds zes jaar weer aanvoert, staan verder oud-tennisser Roger Federer, NBA-sterren LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant, golfers Dustin Johnson en Phil Mickelson en de Mexicaanse bokser Canelo Álvarez.

Toptien (in euro's)
1. Cristiano Ronaldo 123,64 miljoen
2. Lionel Messi 118,19 miljoen
3. Kylian Mbappé 109,10 miljoen
4. LeBron James 108,64 miljoen
5. Canelo Álvarez 100,01 miljoen
6. Dustin Johnsen 97,28 miljoen
7. Phil Mickelson 96,37 miljoen
8. Stephen Curry 91,28 miljoen
9. Roger Federer 86,46 miljoen
10. Kevin Durant 81,01 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.