Voormalig RKC'er verpest de jacht van Ronaldo op de Saoedische beker

Cristiano Ronaldo zal in zijn eerste seizoen bij Al-Nassr in ieder geval niet de Saoedische beker gaan winnen. Maandagavond werd de Portugees met zijn ploeg in de halve finale uitgeschakeld door Al-Wehda: 0-1.

Al-Nassr is de laatste tijd niet goed in vorm en verloor vorige week nog de competitietopper tegen Al-Hilal, met 2-0. De ploeg hoopte maandag een reactie te kunnen geven op die zeperd, maar ging juist opnieuw onderuit. Jean-David Beauguel, die in het seizoen 2013/14 nog voor RKC Waalwijk uitkwam, zette Al-Wehda na ruim twintig minuten op voorsprong.

Er was voor Al-Nassr nog voldoende tijd om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het liep echter niet en dat zorgde voor frustratie bij Ronaldo, die na het fluitsignaal wat mopperde richting zijn eigen trainersstaf.

De thuisploeg kwam kort na rust nog tegenover tien man te staan, nadat een overtreding op Ronaldo Abdullah Al Hafith op zijn tweede gele kaart kwam te staan, maar Al-Nassr kon daar niet van profiteren. Ronaldo kwam nog wel een paar keer dicht bij de gelijkmaker, met bijvoorbeeld een kopbal die goed gepakt werd en een schot op de lat, maar een feestje zat er voor hem niet in.

Al-Nassr kan zich nu op de competitie gaan richten. De ploeg van Ronaldo staat daarin tweede, met een achterstand van drie punten op Al-Ittihad. De koploper heeft bovendien nog een duel tegoed.