Ronaldo: 'Ik wil zeven kinderen en net zoveel Gouden Ballen'

Reacties

Cristiano Ronaldo maakt zich naar eigen zeggen niet meer zo druk om individuele prijzen. Toch droomt de 32-jarige Portugees van het winnen van nog minimaal drie Gouden Ballen.

Ronaldo: 'Ik wil zeven kinderen en net zoveel Gouden Ballen'

'Ik ben er niet meer zo mee bezig. Ik word straks ook al 33 jaar, mijn wereld draait niet alleen om voetbal. Er zijn ook andere belangrijke zaken', doelt de smaakmaker van Real Madrid in gesprek met L'Équipe onder meer op zijn gezinsleven. Eerder deze week werd Ronaldo voor de vierde keer vader. Zijn vriendin Georgina Rodríguez schonk hem een dochter.

'Wat de Gouden Bal betreft: ik weet dat er momenteel nog wordt gestemd. Ik heb vertrouwen in een zege, maar ik maak me er niet druk om. Uiteraard wil ik graag winnen, een vijfde Gouden Bal zou heel veel betekenen voor me. Ik wil zeven kinderen en net zoveel Gouden Ballen. Zolang ik actief ben, wil ik zoveel mogelijk winnen.'

De Gouden Bal wordt jaarlijks uitgereikt door France Football - dit jaar op 7 december - en geldt als een van de meest prestigieuze individuele onderscheidingen in het voetbal. Eerder dit jaar werd Ronaldo al gekroond tot FIFA Speler van het Jaar, ongetwijfeld vooral dankzij zijn overtuigende optredens in de eindfase van de Champions League.

Acht punten achterstand
Ronaldo is er trouwens van overtuigd dat Real Madrid er snel weer bovenop komt. De Champions League-houder heeft in La Liga al acht punten minder dan koploper Barcelona.

'Het is nog maar het begin van het seizoen', aldus de Portugees. 'We moeten rustig blijven. Twee jaar geleden startten we ook zo. Of ik me zorgen maak dat ik nog maar op één doelpunt sta in de competitie? Ik word gezien als een doelpuntenmachine. Als ik even niet scoor maar wel goed speel, dan heeft niemand het erover. Ik word alleen afgerekend op mijn doelpunten. Daarom wil ik ook niet alles meekrijgen van wat er over mij wordt gezegd of geschreven.'

Zaterdagavond gaat Real Madrid op bezoek bij Atlético Madrid. Bekijk hier het programma in La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.