Ronaldo bluft in aanloop naar Atlético: 'Maak je klaar voor een comeback'

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft er alle vertrouwen in dat Juventus alsnog de kwartfinale van de Champions League bereikt. Dan moet er dinsdag in Turijn wel een 2-0 achterstand uit het heenduel worden weggepoetst tegen Atlético Madrid.

Ronaldo bluft in aanloop naar Atlético: 'Maak je klaar voor een comeback'

In Italië wordt al gesproken van een mislukt seizoen voor Juventus wanneer het team strandt in de achtste finale van het miljardenbal. Ronaldo snapt helemaal niets van dat standpunt. 'Volgens mij hebben we een fantastisch seizoen. We zijn koploper in de Serie A met achttien punten meer dan Napoli, daar zijn we erg blij mee. We hebben de Super Cup gewonnen tegen AC Milan en willen nu de titel veiligstellen en uiteraard doorgaan in de Champions League.'

Dat laatste wordt echter een moeilijk verhaal. Juventus, dat Ronaldo afgelopen zomer juist binnenhaalde om eindelijk eens te oogsten in de Champions League, verloor in Madrid met 2-0 van het geslepen Atlético. De Spaanse topclub staat erom bekend dat het nauwelijks doelpunten incasseert, maar toch kijkt Ronaldo op het clubkanaal met alle vertrouwen vooruit naar de return.

'Ik denk dat het goed zit in ons team. Er is veel vertrouwen en geloof. We hebben een speciale avond nodig tegen Atlético. Ik wil de fans dan ook vragen om positief te blijven en te geloven in deze ploeg. Het is zeker nog mogelijk, maar we hebben de fans nodig om een geweldige atmosfeer te creëren in het stadion. We hebben hun hulp nodig, zodat wij ons werk op het veld tot in perfectie kunnen uitvoeren en we de wedstrijd winnen. Maak je klaar voor een comeback', besluit Ronaldo vol bravoure.

Szczesny
De 34-jarige Ronaldo zelf scoort er dit seizoen met negentien doelpunten in 26 wedstrijden lustig op los in de Serie A. In de Champions League is hij een stuk minder succesvol. De Portugese superster staat na zes optredens pas op één treffer. Die maakte hij op 7 november tegen zijn oude liefde Manchester United. Toch rekenen zijn ploeggenoten op hem tegen Atlético, benadrukt doelman Wojciech Szczesny.

'Met de spirit en de kwaliteiten die wij hebben denken we het resultaat uit de heenwedstrijd weg te kunnen poetsen. We zijn er fysiek helemaal klaar voor. Als ik zou moeten wedden op wie voor de beslissing gaat zorgen, zet ik mijn geld op Ronaldo. Hij heeft enorm veel ervaring in dit soort wedstrijden en staat altijd op wanneer een ploeg hem echt nodig heeft', aldus de Poolse doelman.

Dat Ajax en Manchester United al de kwartfinale bereikten na een indrukwekkende comeback, heeft het geloof bij Juventus alleen maar doen toenemen. Szczesny: 'Wij willen doorgaan in dit fantastische toernooi. Ajax en United hebben bewezen dat het in Europa nooit over is na één wedstrijd en daardoor geloven wij alleen nog maar meer in een goede afloop.'

Juventus
Juventus
3 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid
De bestbetaalde spelers: Messi krijgt bijna het dubbele van Ronaldo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.