Ronaldo bij rentree meteen weer goud waard voor Juventus

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft zondag weer laten zien hoe belangrijk hij is voor Juventus. De Portugese sterspeler leidde de ploeg van trainer Andrea Pirlo als invaller bij zijn rentree naar een zege op Spezia.

Ronaldo bij rentree meteen weer goud waard voor Juventus
© Pro Shots
Spezia
Spezia
1 - 4
Juventus
Juventus

Álvaro Morata beleefde woensdag een zure avond in de Champions League. De spits scoorde liefst drie keer in de thuiswedstrijd tegen Barcelona, maar zag alle goals afgekeurd worden vanwege buitenspel. De twee treffers van Barça telden wel: 0-2. Tegen Spezia kreeg de aanvaller al na een kwartier zijn revanche, al was het maar een beetje. Na een goede aanval van Juventus bediende Weston McKennie de Spanjaard, die met een tikje in een leeg doel de score opende: 0-1.

Halverwege de eerste helft leek Morata de score te verdubbelen, maar toen kwam de bij de spits niet meer zo geliefde VAR om de hoek kijken. Met een steekpass werd Morata weggestuurd en hij zette het op een lopen richting het doel van Ivan Provedel, die bij afwezigheid van de geblesseerde Jeroen Zoet onder de lat stond bij Spezia. Morata rondde knap af, maar net als woensdag ging de goal niet door vanwege buitenspel.

Morata zal nog steviger hebben gebaald van zijn afgekeurde goal toen Spezia na ruim een half uur op gelijke hoogte kwam. De defensie van Juventus, waar Matthijs de Ligt nog altijd in ontbrak, greep slapjes in op Paolo Bartolomei en de middenvelder vond Tommaso Pobega, die voor 1-1 zorgde. Vlak na rust greep Pirlo al in door Ronaldo in de ploeg te brengen. De Portugees miste vier wedstrijden (waarvan Juventus er maar één won) na een positieve coronatest, maar zat tegen Spezia weer bij de selectie.

Pirlo had Ronaldo duidelijk nodig, bleek al vlak nadat hij in het veld kwam. Morata stak de Portugees na 59 minuten weg, Ronaldo omspeelde Provedel en zette Juve op 1-2. Met Ronaldo in de ploeg waren de bezoekers wél effectief in de afronding. Adrien Rabiot, die ook inviel, zorgde halverwege de tweede helft voor de verdubbeling van de voorsprong door na een pass van Federico Chiesa van dichtbij raak te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De beslissing volgde niet veel later via – wie anders dan – Ronaldo. Chiesa werd in het strafschopgebied gevloerd door Bartolomei en de bal ging op de stip. Ronaldo nam plaats achter de bal en zorgde geheel in stijl met een Panenka voor 1-4. Daarmee houdt Juve aansluiting op koploper AC Milan, dat eerder op de zondag met 1-2 won bij Udinese. Het verschil tussen de clubs is vier punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Torino
Torino
3 - 4
Lazio
Lazio

Lazio deed vorig seizoen nog bovenin mee in de Serie A, maar heeft in deze jaargang flink wat moeite. Tegen Torino werd er wel flink wat veerkracht getoond met een ongekende comeback in de slotfase. Lazio opende ook de score in Turijn. Andreas Pereira volleerde raak na goed terugleggen van Patric. Tien minuten later waren de rollen echter omgedraaid. Bremer mocht kort na de 0-1 vrij inkoppen uit een corner van Simone Verdi (1-1) en Andrea Belotti benutte een strafschop die hij zelf had verdiend.

Zo moesten Wesley Hoedt en co in de achtervolging. Dat lukte enigszins met de gelijkmaker van Sergej Milinkovic-Savic, die vlak na rust een vrije trap raak schoot voor 2-2. Na een tumultueuze slotfase leek Lazio eerst te verliezen, maar wonnen de bezoekers na een comeback in de extra tijd alsnog. Hoedt liet zich eerst omver beuken door Sasa Lukic en omdat er niet werd gefloten voor een overtreding kon Lukic door om er 3-2 van te maken. Dat deed de middenvelder van Torino dan ook, maar het was niet genoeg voor de zege. Lazio kreeg diep in de extra tijd een strafschop met dank aan de VAR, die een handsbal van Nicolas N'Koulou zag. Ciro Immobile benutte de penalty voor 3-3 en alsof dat nog niet genoeg was, schoot Felipe Caicedo daarna nog de 3-4 binnen.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
7
AS Roma
38
18
8
12
68-58
+10
62
8
Sassuolo
38
17
11
10
64-56
+8
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Lazio
Meer over Lazio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.