Ronaldo baalt van Neymar, emotie op de Balkan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo baalt van Neymar, emotie op de Balkan

'Dit kun je niet doen in het shirt van Brazilië. Hij heeft duidelijk een moeilijke tijd, hij gedraagt zich erg agressief.'
• Brazilië-legende Ronaldo vertelt aan Globo dat hij niet te spreken is over het gedrag van landgenoot Neymar. De Barcelona-aanvaller kreeg na afloop van de wedstrijd tegen Colombia een rode kaart.

'En als het niet lukt? Dan ga ik op zoek naar een andere club. Ik denk in het buitenland. Ik kost niets en ben transfervrij. Als het voetbal helemaal niets meer wordt, overweeg ik een koksopleiding te volgen.'
Nicky Kuiper mag gaan stagelopen bij Willem II in de hoop op het verdienen van een contract. De in het verleden door blessureleed geplaagde linksback onthult dat een en ander is geregeld tijdens de afscheidswedstrijd van Tim Cornelisse en geeft een inzicht in zijn perspectieven. (De Persgroep)

Gareth Bale mag dan volgens de nodige criticasters een slecht of in ieder geval tegenvallend seizoen bij Real Madrid gehad hebben, de Man van Honderd Miljoen schittert in deze reclame in ieder geval wel.

'Het is een fantastisch gevoel om aanvoerder van deze groep te zijn. Of ik nou links of rechts kijk, overal zie ik spelers die voor elkaar door het vuur gaan.'
• PSV-middenvelder Oscar Hiljemark geniet met volle teugen van het jeugd-EK in Tsjechië, waar hij met de Zweedse ploeg in het eerste duel Italië met 2-1 versloeg. Zondag wacht een treffen met Engeland, terwijl Portugal de laatste tegenstander is. Tijdens het toernooi kan de middenvelder zich in de kijker spelen. Hij hoeft niet weg uit Eindhoven, maar mag door de moordende concurrentie bij PSV wel vertrekken. (UEFA.com)

• Sportiviteit kent geen grenzen, of toch wel? Het onderstaande ontroerende tafereel toont waar voetbal om draait. Pure emotie. Want het jongetje dat namens Korriku uit Kosovo tegen Bursaspor uit Turkije tijdens de Balkan Youth Cup vergeet een fraai voorbeeld van fair play om te zetten in een goal, is werkelijk ontroostbaar.

'Ik weet nog goed hoe het voor mij was toen ik voor het eerst naar Engeland kwam. Het is dan belangrijk om iemand te hebben bij wie je terecht kan. Voor mij was dat bij Sunderland Bolo Zenden.'
• Liverpool-goalie Simon Mignolet is van plan een mentor te zijn voor de twintigjarige landgenoot Divock Origi. De Belgische spits komt over van Lille. Een nieuwe samenwerking tussen Zenden en Mignolet gaat er overigens niet komen.

Memphis Depay begeeft zich in goed gezelschap op zijn vakantiebestemming. Eerder liep de jonge aanvaller Paul Pogba al tegen het lijf en nu ontspant de Nederlander met Romelu Lukaku. Aan het hoedje van de Manchester United-aankoop te zien, gaan de twee een middag vissen.

Marko Vejinovic wordt in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord en dat ziet de schoonfamilie van de Vitesse-middenvelder wel zitten. De trotse schoonvader, voormalig uitgever van de Polderexpress in Noord-Holland, postte een compilatie van krantenknipsels op Twitter.  

'Zeventig procent van mijn goals kwamen voort uit een pass van Messi.'
David Villa is zijn oud-ploeggenoot nog altijd erg dankbaar voor de assists. De Spanjaard voetbalt momenteel voor New York City FC. (AS)

West Ham United gaat terug in de tijd. The Hammers zijn komend seizoen te bewonderen in een klassiek shirt. Wellicht kunnen de Londenaren de glorietijden uit de periode van clublegende Bobby Moore laten herleven.

• Het vrouwenvoetbal lijkt met de dag aantrekkelijker te worden. Met name het spel van de vrouwen van het Deense Brøndby IF kan voetballiefhebbers wel bekoren. De speelsters waren uitzinnig van vreugde na het veroveren van de dubbel.

• Een telraam lijkt geen overbodige luxe in de achtste divisie van Oostenrijk. Nummer twee Unterwaltersdorf was met 42-2 te sterk voor SC Modling, de nummer laatst. Dat de keeper van de rode lantaarndrager geblesseerd afhaakte, hielp ook niet mee. Unterwaltersdorf liep het kampioenschap overigens op doelsaldo mis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.