Ronaldinho over Messi, Neymar en zijn favoriet voor het WK

Reacties

Ronaldinho Gaúcho is voor even terug in Parijs, de plek waar hij zijn avontuur in Europa begon. De 42-jarige Braziliaan werd daar gevraagd naar zijn mening over het Paris Saint-Germain van nu.

Ronaldinho over Messi, Neymar en zijn favoriet voor het WK
© Pro Shots

Donderdag schoof Ronaldinho aan voor een gesprek met eveneens voormalig PSG-speler Jérôme Rothen bij RMC. 'Het is speciaal om terug te zijn in Parijs. De mensen hier tonen veel respect voor me. Het was mijn eerste club in Europa en zal daarom altijd bijzonder voor me zijn', zei de Braziliaan.

Ronaldinho zegt geen spijt te hebben dat zijn carrière in Europa al op zijn 31ste erop zat. 'Ik heb genoten van mijn momenten in het voetbal en had gelukkig niet zo veel tijd nodig om alles te winnen. Ik kijk er gelukkig op terug: al mijn jongensdromen zijn uitgekomen. Ik heb niets gemist.'

Vervolgens werd Ronaldinho gevraagd naar het huidige PSG en in het bijzonder Neymar en Messi, die behoorlijk onder vuur liggen bij de eigen fans. 'Ik ben gelukkig met alles dat Neymar doet, hij is één van de beste spelers ter wereld. Ieder jaar wint hij iets met PSG. In Brazilië is hij onze sterspeler en onze leider. Iedereen is blij met wat hij laat zien', aldus de oud-international over zijn landgenoot.

'Messi moeten we wat tijd geven. Wij als oud-voetballers weten hoe dat gaat in het voetbal. Uiteindelijk zal het op natuurlijke wijze komen. Toen ik in Parijs kwam, was het ook lastig. Je moet je aanpassen. Messi heeft twintig jaar bij Barcelona gezeten, dit is de eerste keer dat hij moet wennen. Dat is normaal, dat kost wat tijd', zei Ronaldinho over zijn oude ploegmakker.

Tot slot werd Ronaldinho nog gevraagd naar een voorspelling voor het WK. Kan Brazilië voor het eerst sinds 2002, toen Ronaldinho één van de sterspelers was, het toernooi winnen? 'Ja, Brazilië is erg sterk en maakt een geweldige kans om het WK te winnen. Ik hoop het, maar het zal niet makkelijk worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.