Roep om VAR in Premier League klinkt weer na geniepige zege Chelsea

Chelsea heeft ternauwernood nieuw puntenverlies in de Premier League voorkomen. De nummer zes van Engeland won met veel geluk van Cardiff City, mede door een opzienbarende goal van Cesar Azpilicueta. Met name bij manager Maurizio Sarri zal de opluchting groot zijn na zijn discutabele keuzes.

Cardiff City
1 - 2
Chelsea
Chelsea

De opstelling van Chelsea, dat nog volop in de race is om een plek in de topvier en dus plaatsing voor de Champions League, deed nogal wat wenkbrauwen fronsen. Behalve N'Golo Kanté gunde de al langere tijd zwaar bekritiseerde Sarri ook Hazard rust. De manager legde uit dat hij zijn spelers een adempauze wilde gunnen na de interlandverplichtingen.

In het aanvalsspel van Chelsea ontbrak het vanaf het begin aan tempo en verrassing. Cardiff City plooide terug en verdedigde zonder veel moeite. In het eerste halfuur werd niet één keer op doel geschoten in Wales. De bezoekers kregen daarna de eerste kansjes. Willian schoot naast uit een vrije trap en bij een ingestudeerde corner kreeg Marcos Alonso de bal niet tussen de palen. Chelsea had halverwege inmiddels al 165 minuten niet meer op doel geschoten in uitwedstrijden in de Premier League.

Voor Sarri werd de situatie alleen maar problematischer. In de 46ste minuut ging het defensief mis, al was de knappe aanval van Cardiff City ook lastig te verdedigen. Victor Camarasa plaatste de bal van binnen het strafschopgebied met een knappe voetbeweging hoog in de korte hoek: 1-0.

Voor Sarri was dat het signaal om Hazard te brengen. De linksbuiten viel kort na de tegentreffer in en nam direct de leiding in handen bij de jacht op de gelijkmaker. Toch bleef het spel van Chelsea lang te stroperig. Willian miste een grote kans en Sarri besloot voor de slotfase ook nog Olivier Giroud in te vallen voor Gonzalo Higuaín, die opnieuw teleurstelde. Het offensief van Chelsea resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker, die op naam kwam van Azpilicueta. De Spanjaard kopte na verlengen bij een corner in buitenspelpositie de 1-1 binnen.

Cardiff had vervolgens ook nog reden tot klagen toen Antonio Rüdiger geen rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Extra pijnlijk voor de thuisploeg was dat in de 91ste minuut nog de 1-2 viel. De ingevallen Ruben Loftus-Cheek werkte de bal binnen uit een voorzet van Willian. Zo houdt Chelsea de aansluiting met nummer vier Manchester United, dat slechts een voorsprong heeft van één punt. Maandag komt concurrent Arsenal nog in actie tegen Newcastle United.