Roemeense bond schorst grensrechter na vragen handtekening Haaland

Reacties

Octavian Sovre is lof toegezwaaid voor zijn inzet voor het goede doel. In eigen land is de Roemeense grensrechter op een zijspoor gezet na het vragen van een handtekening.

Roemeense bond schorst grensrechter na vragen handtekening Haaland
© Pro Shots

Sovre vroeg na de Champions League-wedstrijd Manchester City-Borussia Dortmund in de catacomben een handtekening van Erling Haaland. De assistent-scheidsrechter wilde daarmee een volgend object verzamelen voor een veiling. De opbrengst daarvan komt ten goede aan een organisatie die zich inzet voor kinderen met autisme.

Het probleem was dat televisiecamera's het vragen van de handtekening registreerden, waarna Sovre in het oog van de storm belandde. Zelf was hij zich van geen kwaad bewust. 'Eerder sprak ik Lionel Messi erover. Hij luisterde en signeerde daarna niet één maar negen kaarten.'

Bij de UEFA waren ze minder te spreken over de actie van Sovre. De reglementen schrijven voor dat een verzoek tot een gunst van een speler te allen tijde moet worden voorkomen om de schijn van partijdigheid te vermijden. Scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti noemde het in een e-mail 'onaanvaardbaar'.

Ook in eigen land werd Sovre onderwerp van gesprek. De Roemeense bond liet de actie niet onbestraft. Sovre is tot nader order op non-actief gesteld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.