Rodgers wil zonder Sturridge niet afhankelijk zijn van Suarez

Brendan Rodgers wil voorkomen dat Liverpool na het wegvallen van Daniel Sturridge te afhankelijk is van Luis Suarez. De manager hoopt dat andere spelers opstaan om de Uruguayaan bij te staan in de aanval.

Rodgers wil zonder Sturridge niet afhankelijk zijn van Suarez
Daniel Sturridige viert een van zijn negen Premier League-treffers
Daniel Sturridige viert een van zijn negen Premier League-treffers

The Reds moeten het twee maanden stellen zonder Sturridge. De aanvaller, die net als Suarez negen keer trefzeker was in de competitie, kampt met een enkelblessure. Het wegvallen van Sturrdige is een bittere pil voor Rodgers. De international van Engeland ontpopte zich samen met Suarez tot een gevreesd spitsenduo.

De tijdelijke absentie van Sturridge geeft de zomeraankopen Iago Aspas (kwam over van Celta de Vigo) en Luis Alberto (Barcelona B) de kans zich te profileren op Anfield Road. 'We kunnen voor het maken van doelpunten niet alleen op Suarez vertrouwen.'

'Aspas en Alberto weten inmiddels hoe het er aan toegaat in de Premier League. Ze werken hard en ik zie ze met de week beter worden', legt Rodgers uit. 'Nu Daniel geblesseerd is, zullen andere spelers hard moeten werken om hun kans te pakken.'

Liverpool bezet na dertien speelronden de vijfde plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt zeven punten, terwijl het gat tussen de nummer twee Chelsea drie punten en nummer drie Manchester City slechts een punt is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen