Matig Liverpool verrassend onderuit bij Hull City

Op bezoek bij Hull City is Liverpool tegen een dure 3-1 nederlaag aangelopen. De ploeg van Brendan Rodgers zette zijn slechte uitreeks voort.

Liverpool startte uitstekend aan het seizoen, maar de laatste weken loopt het buiten Anfield keer op keer puntenverlies op. Rodgers hoopte op bezoek bij Hull een einde te maken aan deze serie, maar kreeg een forse tegenvaller te verwerken door de enkelblessure van Daniel Sturridge. De aanvaller, die negen keer scoorde dit seizoen, is zes tot acht weken uitgeschakeld.

In het KC Stadium kwam de thuisclub in de twintigste minuut op voorsprong door een van richting veranderd schot van Jake Livermore, maar zeven minuten later maakte Steven Gerrard al gelijk. De middenvelder schoot een vrije trap binnen en zorgde voor een verdiende ruststand.

In de tweede helft begon Liverpool ook met veel druk, maar de bezoekers kregen nauwelijks kansen. In de 72ste minuut kwam Hull opnieuw op voorsprong via David Meyler, die na een klutssituatie kon binnen schieten. Daar bleef het niet bij, want in de 87ste minuut promoveerde Martin Skrtel een afzwaaier van Tom Huddlestone tot treffer.

Die 3-1 kwam Liverpool niet meer te boven, waardoor The Reds voor de derde keer dit seizoen onderuit gaan. De ploeg van Rodgers heeft nu 24 punten uit twaalf duels en kan later op de zondag gepasseerd worden door Chelsea en Manchester City. Hull City, dat voor het eerst in zeventien competitieduels won van Liverpool, stijgt door de verrassende zege naar de tiende plaats in de Premier League.