Rode kaart slotstuk van pover duel op Het Kasteel

Reacties

Heracles Almelo is er zondag niet in geslaagd om enkele plaatsen te klimmen in de subtop van de Eredivisie. Op bezoek bij Sparta lukte het ondanks meerdere kansen niet de overwinning mee te nemen.

Rode kaart slotstuk van pover duel op Het Kasteel
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De vijftigste wedstrijd van Frank Wormuth als trainer van Heracles ging voor rust op en neer. Al na een paar minuten kreeg Mohamed Rayhi een mogelijkheid, toen Lennart Czyborra slordig uitverdedigde. Zijn schot ging via een Almeloos been echter naast het doel. Vervolgens ondernam Tim Breukers een poging vanuit de tweede lijn, met even later weer een gevaarlijk moment van Rayhi.

Heracles’ beste kans kwam na een klein halfuur in Rotterdam. Mo Osman legde aan voor een vrije schop en plaatste die op de lat, al zat doelman Ariel Harush er ook goed bij. Aan de overzijde maakte Janis Blaswich een lage poging van Abdou Harraoui onschadelijk.

Na een matige, maar onderhoudende eerste helft viel het tweede bedrijf op Het Kasteel wat tegen. Uitzondering daarop was het eerbetoon aan Pim Verbeek, die anderhalve week geleden op 63-jarige leeftijd overleed. Om die reden werd in de 63ste minuut een applaus ten gehore gebracht ter nagedachtenis aan Verbeek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sparta trof een keer de lat, toen Jurgen Mattheij het hoofd tegen de bal zette uit een hoekschop. Heracles creëerde niet veel: topscorer Cyriel Dessers beleefde op zijn verjaardag een vrij kleurloze wedstrijd en om hem heen werd ook weinig initiatief getoond.

Sparta was een winnend doelpunt ook niet gegund. Een paar minuten voor tijd kreeg Ragnar Ache nog een kans om het verschil te maken, maar zijn inzet ging huizenhoog over Blaswichs doel. Het duel stevende zo af op een roemloos einde, maar in blessuretijd deed zich dan toch nog een incident voor. Invaller Joey Konings kwam met de voet gevaarlijk dicht bij het gezicht van de zittende Mattheij en moest dat bekopen met rood.

Door de remise op eigen veld vergroten de Rotterdammers het puntenaantal tot twintig, waarmee ze stabiel op de elfde plaats blijven staan. Heracles komt op zijn beurt in punten gelijk met Feyenoord en heeft een beter doelsaldo, waardoor het de zevende plaats overneemt van de Stadionclub. Volgende week wacht een confrontatie in eigen huis met concurrent FC Utrecht.

Bekijk hieronder de uitgedeelde cijfers.

Sparta Rotterdam Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.