Rode kaart en inzinking FC Oss helpen Jong Ajax aan punt

FC Oss leek de tweede overwinning van het seizoen binnen te gaan slepen, maar na een rode kaart ging het helemaal mis voor de Brabanders. Jong Ajax kwam met een man meer terug tot 2-2.

Jong Ajax deed zijn naam maandagavond op De Toekomst eer aan. Vanwege het drukke programma van het eerste en de A1 deden er bij 'het tweede' vrijwel geen spelers uit andere teams mee. Met zijn twintig jaar was aanvoerder Danny Bakker de oudste speler aan Amsterdamse zijde. Hij was daarmee opmerkelijk genoeg nog altijd een paar dagen jonger dan de allerjongste speler bij FC Oss: Paul Kok.

Desondanks waren de jonkies van Ajax in de eerste helft grotendeels de betere ploeg. Onder aanvoering van de dreigende Elton Acolatse en spits Sam Hendriks (foto) kreeg de thuisploeg voldoende kansen, maar het was FC Oss dat de leiding nam. Na een overtreding van Terry Lartey Sanniez op Felitciano Zschusschen kregen de Ossenaren een strafschop.

Afpakken
Het duurde daarna even voordat die genomen werd: Zschusschen probeerde de bal uit alle macht af te pakken van Fatih Kamaçi. Laatstgenoemde nam de pingel echter gewoon en faalde niet: 0-1. Het was voor FC Oss pas de vierde goal van het seizoen, drie (!) daarvan kwamen vanaf de strafschopstip. Ook na rust stuitte Jong Ajax veelvuldig op FC Oss-doelman Nick Hengelman, maar het was uiteindelijk toch Zschusschen die scoorde en de voorsprong zo verdubbelde.

Vlak na die 0-2 moest Wouter de Vogel bij de bezoekers met rood naar de kant. De aanvaller raakte de bal slordig kwijt en probeerde dat te herstellen met een smerige overtreding: hij trapte op de kuit van Acolatse. En dat bleek de ommekeer. In de 83ste minuut lukte het Hendriks uiteindelijk toch om Hengelman te passeren - eveneens vanaf de stip - waarna de gelijkmaker er ook nog kwam. In de slotminuut tekende invaller Zakaria El Azzouzi voor de 2-2, FC Oss daarmee met een kater achterlatend.