Rode Duivels steunen Hazard: 'Ik zal Carlo Ancelotti eens bellen'

Reacties

De status van Eden Hazard bij de Belgische nationale ploeg is als aanvaller onderveranderd, maar bij Real Madrid komt de dertigjarige aanvaller weinig aan spelen toe. De situatie van de sterspeler was donderdag onderwerp van gesprek bij de Rode Duivels, waar Dries Mertens en zijn broer Thorgan het opnamen voor hun ploeggenoot.

Rode Duivels steunen Hazard: 'Ik zal Carlo Ancelotti eens bellen'
© Pro Shots

Sinds zijn komst van Chelsea in 2019 voor een bedrag van meer dan 100 miljoen euro, is Hazard in het shirt van Real nog geen moment de speler geweest die in de Premier League jaar na jaar het verschil maakte. Ook nu er met Carlo Ancelotti een nieuwe trainer aan het roer staat, zijn zijn perspectieven niet veranderd. Het zorgt er voor dat de Spaanse sportkranten Hazard al in verband brengen met een winters vertrek.

Mertens werkte al met Ancelotti bij Napoli en grapte dat hij de Italiaan eens zal bellen. 'Omdat het niet eerlijk is', lachte de aanvaller. 'Nee, ik maak een grapje. Maar Eden is zo sterk, hij heeft een ongelooflijke mentaliteit en het zal wel beter worden voor hem in Madrid. Het is alleen jammer dat er een jongen op zijn plaats staat, die heel goed speelt', wees Mertens op de Braziliaan Vinícius Júnior, die in blakende vorm verkeert.

Wereldklasse
Mertens is ervan overtuigd dat Hazard met zijn kwaliteiten vanzelf weer meer aan spelen toekomt, zo denkt ook zijn broer Thorgan erover. 'Eden is van wereldklasse en onze aanvoerder. Het klopt dat hij voor het eerst in zijn carrière op de bank zit bij zijn club. Het is momenteel moeilijk en hij verdient meer speelkansen. Hij moet er nu alles aan doen om uit die situatie te geraken. Ik hoop voor hem dat hij daarin slaagt.'

Of een vertrek in de winter de oplossing is, wilde de jongere Hazard-telg, zelf actief voor Borussia Dortmund, niet zeggen. 'Het is zijn trainer of zijn voorzitter die zoiets moet beslissen, niet ik. Ik heb zelf vaak genoeg op de bank gezeten. De enige raad die ik hem kan geven is: werk hard om de situatie om te draaien. Ook al is dat moeilijk omdat hij weinig minuten krijgt om zich te bewijzen. Maar soms kan je in vijf minuten een wedstrijd beslissen.'

Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer België
Meer over België
Meer E. Hazard
Meer over E. Hazard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.