Wilshere tipt Hazard: ga naar Newcastle United

Reacties

Voor de carrière van Eden Hazard zou het goed zijn om Real Madrid te verlaten voor Newcastle United. Daar is Jack Wilshere van overtuigd. De voormalige middenvelder van Arsenal vertelde dat hij de nieuwe Newcastle-manager Eddie Howe hoog heeft zitten.

Wilshere tipt Hazard: ga naar Newcastle United
© Pro Shots

De 29-jarige Engelsman is al sinds begin juli clubloos. In de tweede helft van vorig seizoen speelde Wilshere nog bij AFC Bournemouth, de club die hem in het seizoen 2016/17 al eens huurde van Arsenal in de hoop de blessuregevoelige spelmaker een frisse start te bieden. De manager bij The Cherries destijds was Howe, die maandag werd aangesteld bij Newcastle.

Bij Talksport vertelde Wilshere over zijn ervaringen met Howe toen het gesprek over de geruchten rond Eden Hazard ging. De Belgische aanvaller wordt in Engeland gelinkt aan een overstap naar Newcastle. 'Hazard is van het allerhoogste niveau, maar ik denk dat hij ook echt graag voor een trainer als Eddie Howe zou spelen. Hij is zo'n trainer voor wie je graag wilt spelen. Hij heeft me geweldig behandeld. Het was in het begin best lastig voor me, ik kwam over van Arsenal en belandde in een selectie die voor een groot deel al bij elkaar was toen Bournemouth nog in de League One speelde. Het waren allemaal vrienden van elkaar. Eddie zorgde ervoor dat ik geweldig werd opgevangen en heeft een goede invloed op me gehad.'

Waar de carrière van Wilshere mede door blessures echt volledig op een dood spoor belandde, heeft Hazard het na veel fysieke problemen nu ook lastig bij Real Madrid. De dertigjarige dribbelaar is voor de positie van linksbuiten voorbijgestreefd door Vinícius Júnior en moest in La Liga in de voorbije weken telkens genoegen nemen met hooguit een invalbeurt.

Het contrast met de prestaties van Hazard bij Chelsea is groot. In het seizoen 2018/19 was hij als sterspeler van The Blues nog een van de grote smaakmakers in de Premier League en was hij in de competitie goed voor zestien goals en vijftien assists. Die prestaties zijn in Newcastle nog niet vergeten. De beleidsbepalers van de sinds kort o zo vermogende club zouden willen profiteren van het gebrek aan perspectief voor Hazard bij Real. De Madrilenen kunnen transferinkomsten goed gebruiken met het oog op het verjongen van de selectie. Hazard heeft bij De Koninklijke nog een contract tot medio 2024 en kwam als grootverdiener binnen na in juli 2019 voor minstens 115 miljoen euro te zijn weggekocht bij Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.