Rode Duivels staan weer op scherp: 'Een 'goeie' nederlaag tegen Oranje'

Reacties

België kende een wisselvallige start van de Nations League-campagne en Belgische media stellen dat er werk aan de winkel is voor bondscoach Roberto Martínez voor het WK in Qatar. De Spanjaard heeft nog geen besluit genomen over de definitieve samenstelling van zijn defensie.

Rode Duivels staan weer op scherp: 'Een 'goeie' nederlaag tegen Oranje'
Polen
Polen
0 - 1
België
België

België won dinsdagavond dankzij Michy Batshuayi de vierde wedstrijd in de Nations League van Polen en komt daardoor op zeven punten, drie minder dan het Nederlands elftal. 'Hiermee hoef je niet te piekeren op het strand, met een cocktail in de hand', schrijft Het Laatste Nieuws over de huidige stand in de groep.

Toch is er ook aandacht voor de wisselvallige optredens van België, dat twee keer won van Polen, verloor van Oranje en gelijkspeelde tegen Wales. 'De bondscoach moet zich bij momenten afvragen waaraan die grillige curve ligt. Je kan niet alles op de timing en de drukke kalender steken', aldus de Belgische krant.

Vraagtekens
Martínez zag België sterker voor de dag komen dan zaterdag in Cardiff tegen Wales. 'Dat benadrukt voor mij dat we veel hebben geleerd. We deden wat we moesten doen. Het kan altijd beter. We zoeken immers naar perfectie. We moeten tegelijkertijd accepteren dat dit moeilijk te bereiken is. Ik ben heel blij met de prestatie van onze defensie. Maar ik ga nu nog niet beslissen wie op het WK in de verdediging zal staan', aldus de Spanjaard.

Toby Alderweireld is vastberaden zijn basisplaats van dinsdag te behouden bij België en volgens Sporza maakt de ex-Ajacied een goede kans. 'Aanstormend talent heeft het begrepen: WK is voor oude garde', schrijft de sportomroep. 'Ik weet dat er ook rond mij vraagtekens waren, sinds ik in Qatar speel. Maar ik heb hard gewerkt en ik heb aangetoond dat ik het niveau nog aankan', aldus Alderweireld. 'We kregen een harde tik tegen het Nederlands elftal, maar daarna hebben we wilskracht en weerbaarheid getoond.'

Toby Alderweireld weet de bal langs de inglijdende Robert Lewandowski te spelen.
Toby Alderweireld weet de bal langs de inglijdende Robert Lewandowski te spelen.

Les van Oranje
Het Nieuwsblad roemt 'patron van de toekomst' Youri Tielemans na zijn optreden in Warschau. 'Maar de Rode Duivels komen geen centimeter dichter bij Nederland in Nations League', voegt de krant eraan toe. Tielemans liet na het duel in Polen weten dat de Belgen veel hebben opgestoken van de nederlaag tegen het Nederlands elftal. 'Ik denk dat het een 'goeie' nederlaag was tegen Nederland. Daardoor kwam bij ons het besef dat we intensiteit nodig hebben in ons spel om dit soort prestaties te leveren. Hopelijk blijft het bij iets eenmaligs', besluit de middenvelder van Leicester City.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.