Roda laat Vloet genieten met zege op NEC

Roda JC deed goede zaken in de strijd om Europees voetbal. De Limburgers wonnen op eigen veld met 2-1 van NEC, een van de directe concurrenten voor een plaats in het UEFA Cup-toernooi. Omdat RKC Waalwijk verloor heroverde Roda de vierde plaats in de Holland Casino Eredivisie.

Roda laat Vloet genieten met zege op NEC

De zege was zeer terecht. Eindelijk zal coach Wiljan Vloet weer eens met een positief gevoel in zijn dug out hebben gezeten, want zijn ploeg speelde weer eens zoals hij dat wilde. Het spel oogde verzorgd en bovendien heersten de Kerkradenaren in de persoonlijk duels. Vloet: na afloop: 'Mensen, wij zijn met Roda op de goede weg.'

Yannis Anatasiou bekroonde het goede spel van zijn ploeg, door het belangrijkste doelpunt van de avond te maken. De Griekse aanvaller van Roda JC zorgde in de 55ste minuut de 2-1, door van dichtbij de rebound binnen te tikken nadat Sergio met een kopbal de paal had geraakt.

NEC kende nog wel een droomstart in het Parkstad Limburg Stadion. Al na 61 seconden stond de ploeg van coach Johan Neeskens op een 1-0 voorsprong. Frank Demouge tekende voor de goal. NEC profiteerde van een misverstand tussen Fatih Sonkaya en Eric Addo, waarna Youssouf Hersi Demouge de kans gaf de 1-0 binnen te schieten. Het was een memerabele treffer, want het was het duizendste eredivisie-doelpunt van NEC.

Een half uur mocht NEC genieten van de voorsprong, totdat Predrag Filipovic ineens fraai uithaalde met de buitenkant van zijn linker. Het schot verdween in de bovenhoek achter Gentenaar en zette beide ploegen weer naast elkaar.

Grote domper op de Limburgse feestvreugde was de ogenschijnlijk zware blessure waarmee Edrissa Sonko in de veertigste minuut van het veld moest. De Gambiaan scheurde een achillespees af en zal circa een half jaar uitgeschakeld zijn.

Bekijk hier al onze video's