Roda JC verdubbelt aantal doelpunten en is hekkensluiter-af

Roda JC Kerkrade heeft zondag zijn eerste overwinning van het seizoen in de wacht gesleept. Op eigen veld wonnen de Limburgers van TOP Oss, waarmee de rode lantaarn in de Keuken Kampioen Divisie wordt overgedaan aan Jong PSV.

Roda JC Kerkrade
2 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Roda JC haalde uit de eerste vier wedstrijden maar één punt en scoorde bovendien slechts tweemaal, dus stond de druk erop bij trainer Jean-Paul de Jong en zijn selectie. Zondag maakte de ploeg echter een volwassen indruk tegen TOP en schortte het eens niet aan de afronding.

Al in de derde minuut werd de eerste serieuze kans verzilverd. Daryl Werker kopte een hoekschop tot bij Richard Jensen, die de bal het laatste zetje gaf en de wedstrijd daarmee al vroeg openbrak. Het betekende de eerste keer dat de ploeg dit seizoen op voorsprong kwam.

Het werd nog mooier voor Roda JC, dat de marge kort voor rust vergrootte tot twee. Iké Ugbo profiteerde na een schot van Croux optimaal van mistasten van Ronald Koeman jr. en zette de 2-0 op het bord. TOP was niet bij machte zich terug te vechten in de wedstrijd en deed pas na een uur een serieuze poging, waarbij keeper Tom Muyters adequaat ingreep.

Kort daarna was Roda JC dicht bij een derde doelpunt, maar Koeman - die afgelopen week een wereldrecord vestigde - stopte een inzet van Croux op de lijn. Roda JC speelde zich redelijk onbezorgd naar het eindsignaal, al deed TOP in de slotminuut nog wel wat terug via Philippe Rommens. De tijd die daarna overbleef was te kort voor de bezoekers om de aansluiting te vinden.

Jong PSV is door de overwinning van Roda JC de nieuwe hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. De Eindhovense beloften treden vrijdag aan tegen Jong AZ.

Helmond Sport
1 - 0
FC Eindhoven

Helmond Sport voorkwam zondag op de valreep dat FC Eindhoven zich de koppositie kon toeëigenen. Het duel in het SolarUnie Stadion werd vijf minuten voor tijd beslist. Bodi Brusselers, die eerder in de tweede helft als invaller binnen de lijnen was gekomen, joeg de bal van afstand binnen en bezorgde zijn team zo de eerste driepunter van dit seizoen.