Roda JC pakt de hoofdprijs: Vente voor drie jaar naar Schotland

Reacties

Roda JC heeft met het Schotse Hibernian FC een akkoord bereikt over de transfer van Dylan Vente. De Schotten betalen de hoofdprijs voor de spits, die nog voor één jaar vast lag in Kerkrade.

Roda JC pakt de hoofdprijs: Vente voor drie jaar naar Schotland

Naar verluidt legt Hibernian rond de 900.000 euro neer voor Vente. Dat is de hoofdprijs, omdat hij volgend jaar anders transfervrij de deur uit zou lopen. Zowel Roda als Vente stond daarom open voor een transfer. Roda maakte begin deze week bekend dat Vente aan de kant werd gehouden, zodat hij een overstap af kon ronden. Nagenoeg alle Championship-clubs werden aan hem gelinkt, maar nu is duidelijk dat Hibernian de strijd gewonnen heeft. Vente tekent in Schotland voor drie seizoenen.

Vente was het afgelopen seizoen goed voor 21 doelpunten en zes assists in de Keuken Kampioen Divisie. Daarom was er uit meerdere landen belangstelling voor hem, waaronder uit de Eredivisie, maar niet alle clubs konden of wilden aan de vraagprijs voldoen, die toen nog een stuk hoger lag omdat het contract van Vente langer doorliep.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Vente
Meer over D. Vente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.