Vente gelukkig in Edinburgh: 'Dat liedje van de supporters helpt'

Reacties

Dylan Vente is in korte tijd uitgegroeid tot een publiekslieveling bij Hibernian. In de Schotse hoofdstad Edinburgh is de van Roda JC Kerkrade overgekomen spits domweg verder gegaan waar hij in Nederland was gebleven: bij het maken van een hoop doelpunten. In een interview op de clubwebsite doet Vente zijn eerste Schotse ervaringen uit de doeken.

Vente gelukkig in Edinburgh: 'Dat liedje van de supporters helpt'
© Pro Shots
Hibernian
Hibernian
2 - 3
Livingston
Livingston

'Het waren drukke weken, want we speelden elke drie dagen en daarvoor had ik een paar weken niet gespeeld. Door al die wedstrijden ben ik weer fit. Ik ben hierheen gekomen om te scoren en belangrijk te zijn, en ik wil dat nog veel meer laten zien', aldus Vente, die woensdag wel een – te verwachten – dreun incasseerde in Europa. In de play-offronde van de Europa League deelde Aston Villa op Easter Road een flinke oorvijg uit: 0-5.

Vente is onverminderd populair en heeft zelfs al zijn eigen liedje. De goalgetter heeft dat inmiddels zelf ook in de gaten. 'De supporters zijn zo belangrijk voor me. Ik krijg veel berichtjes van familie en vrienden die vertellen over dat liedje. Ik heb het nu ook zelf in een paar wedstrijden gehoord. Voor een nieuweling als ik is dat echt wel iets dat veel helpt.'

Zaterdagmiddag wacht de volgende opgave, op eigen veld tegen Livingston. Na de return op Villa Park, vooral nog voor de eer, wacht een week later het pittige uitduel met Aberdeen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.