Vente kan vervolg van Europees avontuur met Hibernian vergeten

Reacties

Het moet gek lopen wil het Europese avontuur van Hibernian niet beperkt blijven tot zes wedstrijden. Met Dylan Vente als basisspeler werden de Schotten flink overklast door Aston Villa in de heenwedstrijd van de play-offs in de Conference League.

Vente kan vervolg van Europees avontuur met Hibernian vergeten
© Pro Shots
Hibernian
Hibernian
0 - 5
Aston Villa
Aston Villa

Op 10 augustus maakte Vente op heerlijke wijze zijn debuut voor Hibernian, dat hem overnam van Roda JC Kerkrade. De Nederlandse spits scoorde tegen FC Luzern en leverde ook meteen een assist. Daarvoor had Hibernian al afgerekend met Inter Club d'Escaldes. De laatste horde bleek echter veel te lastig: Aston Villa declasseerde de Schotten.

Nog voor rust stond het 0-3 in het Easter Road Stadium, via drie kopdoelpunten. Ollie Watkins (tweemaal) en Leon Bailey lieten er geen gras over groeien. Toen na rust Watkins ook voor de 0-4 zorgde, werd duidelijk dat de returnwedstrijd een formaliteit zou worden. Kort na de 71ste minuut, toen Vente naar de kant was gehaald, werd het vanaf de stip ook nog 0-5 via Douglas Luiz.

Zodoende kan Hibernian zich volledig richten op het restant van de Schotse competitie en beker. Afgelopen weekend maakte Vente als invaller nog de winnende in de Schotse League Cup, waardoor de club in de kwartfinale staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.