Roda JC blijft aan kop, tweetal stakingen en eerste punt Jong Ajax

Een bijna volledige speelronde in de Keuken Kampioen Divisie bracht vrijdagavond het nodige spektakel. Koploper Roda JC had geen kind aan het nog puntloze Telstar, terwijl in Brabant twee duels werden stilgelegd vanwege biergooiers. Jong Ajax kwam in de absolute slotfase van de hatelijke nul af en ADO Den Haag won vrij verrassend in Groningen.

Roda JC Kerkrade
3 - 0
Telstar
Telstar

Koploper Roda JC heeft tegen het puntloze Telstar geen fout gemaakt en de koppositie geconsolideerd. Walid Ould-Chick zette de koploper al vroeg op voorsprong. De van FC Volendam overgekomen middenvelder schoot laag raak. Op tweederde van het duel besliste de ploeg uit Kerkrade de wedstrijd. Maximilian Schmid schoof simpel binnen: 2-0. Vlak voor tijd mocht Arjen van der Heide nog de 3-0 aantekenen en daarmee boekte Roda JC de vijfde zege van het seizoen.

FC Groningen
0 - 1
ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een zeer welkome overwinning geboekt bij FC Groningen. De formatie van trainer Darije Kalezic mocht spits Henk Veerman bedanken. De Volendammer chipte op aangeven van Jort van der Sande, onlangs overgekomen van NAC Breda, de 0-1 binnen in de Euroborg. De club uit de Residentie bleef daarna overeind, ook toen de noorderlingen een slotoffensief eruit persten. ADO heeft nu tien punten uit vijf wedstrijden, drie meer dan het Groningen van trainer Dick Lukkien.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
3 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Het duel VVV - NAC Breda stond voor de bezoekers in het teken van de rehabilitatie na het ontslag van Peter Hyballa. Zonder de Duitser kregen de bezoekers in het eerste bedrijf echter alle hoeken van het veld te zien. Levi Smans scoorde twee keer in de openingsfase en voor de rust was het duel in De Koel al beslist. Magnus Kaastrup werkte een rebound na een corner binnen. Interim-trainer Ton Lokhoff probeerde het tij te keren met drie wissels in de rust, zag Dominik Janosek ook de 3-1 aantekenen, maar verder kwam de ploeg uit Breda niet.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 3
De Graafschap

Nadat de beloften uit Eindhoven via Tai Abed op voorsprong kwamen, deed het bezoekende De Graafschap er een schepje bovenop. Philip Brittijn trok de stand halverwege het eerste bedrijf gelijk en David Bosilj zette De Superboeren na de thee zelfs op voorsprong. Ezra van der Heiden besliste het duel daarna door optimaal te profiteren van een fout in de opbouw van de Eindhovenaren: 1-3.

Jong Ajax
Jong Ajax
3 - 3
FC Emmen
FC Emmen

Jong Ajax had tot aan vrijdagavond nog geen punt gepakt in de KKD, maar de Amsterdamse talenten lieten zich daardoor niet van de wijs brengen tegen FC Emmen. David Kalokoh zette de thuisploeg met zijn eerste treffer in het betaalde voetbal op voorsprong en Mika Godts verdubbelde de marge zelfs voor de thuisploeg: 2-0.

In de tweede helft tekende Desley Ubbink voor de aansluitingstreffer. Het was voor de dertigjarige Nederlander zijn eerste goal op de Nederlandse velden. De ploeg van trainer Fred Grim zette daarna nog alles op alles om in ieder geval een punt mee naar Drenthe te nemen en Ben Scholte bezorgde de Drentenaren al snel de 2-2. Diezelfde Scholte tekende ook de 2-3 aan, waarna Jong Ajax weer met lege handen leek achter te blijven. Kristian Hlynsson, voor de interlandbreak nog in de basis bij de hoofdmacht van Ajax tegen Fortuna Sittard, bezorgde de equipe van trainer Dave Vos alsnog een punt: 3-3.

FC Dordrecht
3 - 3
Jong FC Utrecht

Op bezoek bij FC Dordrecht waren bij Jong FC Utrecht alle ogen gericht op Adrian Blake. De achttienjarige Engelsman schoot van afstand de bal strak in de kruising, zag daarna Mees Rijks de marge voor de ploeg van trainer Ivar van Dinteren verdubbelen en maakte zelf vlak na rust de derde voor de Utrechters. Daarmee leek het duel in Dordrecht beslist, maar dankzij twee goals van Shiloh 't Zand werd het toch weer behoorlijk spannend in het Matchoholic Stadion. Uiteindelijk bezorgde Malhory Noc de thuisploeg diep in blessuretijd alsnog een punt en de bezoekers uit Utrecht een enorme kater: 3-3.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 0
FC Eindhoven

FC Eindhoven wist bij Jong AZ uit een overdaad aan kansen niet tot scoren te komen. De Brabanders waren veruit de bovenliggende partij in Wijdewormer, maar de beloften van de ploeg uit Alkmaar hielden met kunst en vliegwerk stand. Daardoor eindigde het duel zoals hij begon.

FC Den Bosch
3 - 2
MVV Maastricht

FC Den Bosch en MVV konden het onderlinge duel niet afmaken doordat het duel werd stilgelegd. Beide ploegen maakten er in de eerste helft een gezapig potje van, maar na de rust brak Ferre Slegers de ban. De Belg zette de Limburgers met een kopbal op voorsprong. Nadat Jaron Vicario met een droge knal de stand in evenwicht had gebracht namens FC Den Bosch werd het duel tijdelijk gestaakt. Na de hervatting kwamen de bezoekers uit Maastricht voor het eerst op voorsprong. Nabil El Basri zette de 1-2 op het scorebord. Daarna werd het duel opnieuw stilgelegd door arbiter Bourdeaud'hui uit België. Na de nieuwe hervatting scoorde Kacper Kostorz twee keer voor de thuisploeg waardoor het 3-2 stond voor FC Den Bosch. Daarna werd het duel opnieuw gestaakt en ditmaal definitief.

Helmond Sport
1 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Helmond Sport en TOP Oss hebben op een bewogen avond gelijkgespeeld. Michael Chacon, ex-speler van FC Emmen, vond in het GS Staalwerken Stadion in Helmond het net, waarna het duel voor de tweede keer werd stilgelegd. Nadat een bekergooier het stadion werd uitgezet, kwamen beide ploegen weer terug het veld op. In blessuretijd zorgde Delano Ladan ervoor dat beide ploegen met een virtueel punt op zak voor de zoveelste keer het veld afliepen op vrijdagavond: 1-1. Het duel werd namelijk opnieuw stilgelegd. Uiteindelijk is de wedstrijd wel uitgespeeld, maar aan de stand veranderde niets meer.