Robben: 'Er moet gewoon twee keer gewonnen worden'

Reacties

Arjen Robben heeft zich maandag gemeld bij Hotel Huis ter Duin en aast op twee overwinningen met het Nederlands elftal. Vanwege een enkelblessure was de vleugelaanvaller er tijdens de laatste twee interlands niet bij.

Robben: 'Er moet gewoon twee keer gewonnen worden'

'Ik ben blij dat ik er weer ben. We hebben wat recht te zetten', aldus Robben tegenover de NOS. De speler van Bayern München refereert aan de nederlagen die Oranje bij de start van de tweede ambtstermijn van bondscoach Guus Hiddink leed bij Italië (2-0) en Tsjechië (2-1).

Vooral die laatste nederlaag deed pijn. 'Ik was daar erg chagrijnig van. Je zit als supporter thuis op de bank en als je het dan zo weggeeft. Met zo'n knullige goal. Tja... Ik kreeg ook op mijn donder van mijn vrouw. "De kinderen slapen", zei ze. Ik was behoorlijk luid aan het vloeken.'

Doordat Nederland de eerste wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2016 in Frankrijk verloor, eist Robben overwinningen tegen Kazachstan (thuis) en IJsland (uit). 'We lopen nu achter de feiten aan. Er moet gewoon twee keer gewonnen worden.'

Robben arriveerde in topvorm in Noordwijk, want namens Bayern München was hij dit seizoen in vier competitieduels al goed voor drie doelpunten en twee assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.