Robben: 'Dat ik na zeven weken al ver ben, is heel positief'

Reacties

Arjen Robben maakte vrijdagavond zijn rentree bij Bayern München na bijna twee maanden afwezigheid en blikt tevreden terug. Al beseft de vleugelspeler - die elf minuten meespeelde tijdens het bezoek aan Borussia Mönchengladbach (0-2) - dat hij nog ritme moet opdoen.

Robben: 'Dat ik na zeven weken al ver ben, is heel positief'

'We hadden vanavond wat blessuregevallen en wat jonge jongens op de bank', reageerde Robben na de wedstrijd tegenover de NOS. 'Mede daarom ben ik meegegaan. Ik ben natuurlijk nog niet zo heel ver, heb nog nog niet veel groepstrainingen achter de rug.'

Robben erkende dat hij nog niet topfit is. 'Na zeven weken ben ik nog niet zover dat ik helemaal top ben om wedstrijden te spelen. Langzaam moet ik weer in mijn ritme komen. Ik ben blij al bij de groep te zijn. Ik ben nog wel een stukje verwijderd van de honderd procent. Het was een pittige blessure. Dat ik na zeven weken al ver ben, is heel positief. Nu is het zaak meer trainings- en wedstrijdminuten te maken.'

Op 4 december viel Robben al na een kwartier geblesseerd uit tijdens het uitduel met FC Augsburg in de strijd om de DFB-Pokal (0-2). Hij ging nog tijdens de wedstrijd naar een ziekenhuis vanwege een diepe vleeswond, die was veroorzaakt door een roekeloze charge van Augsburg-doelman Marwin Hitz.

Omdat Robben aanvankelijk alleen een vleeswond leek te hebben, sprak trainer Pep Guardiola nog de hoop uit dat de vleugelspeler in 2013 nog in actie zou kunnen komen. Maar er bleek veel meer schade, waardoor Robben het door Bayern gewonnen WK voor clubs miste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.