RKC haalt uit tegen De Treffers, bekerzege lichtpuntje voor Cambuur

RKC heeft de volgende ronde in het toernooi om de KNVB-beker bereikt na een klinkende zege op de amateurs van De Treffers. Ook voor SC Cambuur viel er met een bekerzege op FC Den Bosch eindelijk weer eens wat te vieren.

RKC Waalwijk – De Treffers 7-0
In eigen huis had RKC geen moeite met de amateurs van De Treffers. Via een intikker van Said Bakari, een kopbal van Roland Bergkamp en een poging van Johan Voskamp was het al 3-0 bij de rust. In de slotfase werd het een wel erg pijnlijke nederlaag voor trainer Anton Janssen en zijn mannen, want via drie doelpunten van invaller Noël De Graauw in zeven minuten en de tweede treffer van Said Bakari werd het uiteindelijk 7-0.

FC Den Bosch - SC Cambuur 0-2
Het zo moeilijk draaiende SC Cambuur heeft eindelijk weer reden tot lachen. De Friezen gaan ten koste van FC Den Bosch naar de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De nummer zestien van de Jupiler League kwam een kwartier voor tijd op voorsprong doordat Marvin Peersman alert was bij een rebound. Kevin van Kippersluis zette niet veel later de 0-2 eindstand op het scorebord.

Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles 3-0
Go Ahead Eagles is op bezoek in Sittard tegen een vervelende nederlaag aangelopen. Fortuna won terecht met 3-0, via een doelpunt van Lars Hutten in de eerste helft en treffers van Mickael Malsa en Wessel Dammers in de tweede helft. De nederlaag past in het teleurstellende seizoen dat de Eagles tot dusverre kennen, want in de Jupiler League staat de ploeg op een negende plaats. Fortuna Sittard kent juist een uitstekend begin van de competitie, waardoor het de derde plaats bezet.