Richarlison en Gomes verpesten debuut Moyes bij West Ham

Het debuut van David Moyes als manager van West Ham United heeft zondag niet het gewenste resultaat opgeleverd voor de Londense laagvlieger. Op bezoek bij Watford werd er met 2-0 verloren, mede door een doelpunt van voormalig Ajax-doelwit Richarlison en een geweldige reflex van voormalig PSV'er Heurelho Gomes.

Moyes werd eerder deze maand aangesteld bij West Ham als opvolger van de ontslagen Slaven Bilic en heeft de taak om de ploeg uit de degradatiezone van de Premier League te gidsen. De start van de wedstrijd tegen Watford was echter niet geweldig en al na elf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. De Nederlandse debutant Marvin Zeegelaar slingerde de bal voor het doel, waar West Ham niet goed kon uitverdedigen en Will Hughes binnen schoot. Hughes is de twaalfde Watford-speler die dit seizoen scoorde voor zijn ploeg; geen enkele andere club in de Premier League heeft meer verschillende doelpuntenmakers.

Richarlison kwam een kwartier voor rust dicht bij de 2-0, maar Joe Hart zat de Braziliaan dwars en Francisco Femenía mikte de rebound naast. West Ham bleef in leven en het was enkel aan Gomes te danken dat voor rust de gelijkmaker niet viel. Eerst leek Cheikhou Kouyate de 1-1 te gaan maken, maar Gomes kwam op tijd zijn doel uit om dit te voorkomen, en in blessuretijd van de eerste helft vertolkte de keeper een heldenrol bij een gevaarlijk moment van Marko Arnautovic. Eerst pakte Gomes op geweldige wijze een van richting veranderde kopbal van de Oostenrijker, waarna hij ook de tweede inzet van Arnautovic keerde.

In de tweede helft werd Kouyate nog een keer gevaarlijk, maar nu schoot hij hoog over. Vervolgens nam Watford de regie over de wedstrijd weer over. Abdoulaye Doucouré schoot net naast en Hart redde fantastisch bij een kopbal van Adrian Mariappa, maar bij de 2-0 van Richarlison zag de keeper van West Ham er minder goed uit. Richarlison werd gevonden door Hughes en zag zijn schot via de handen van de duikende Hart in het doel belanden, waardoor hij zijn vijfde competitiedoelpunt van dit seizoen mocht vieren.

Watford zat op rozen en toen Arnautovic aan de kant van West Ham geblesseerd uitviel, leek de zege wel binnen te zijn voor de ploeg van Marco Silva. West Ham gaf echter niet op en een schot van Manuel Lanzini werd van de doellijn gehaald door Christian Kabasele, die de bal via zijn voet op zijn hand kreeg. De spelers van West Ham schreeuwden om een penalty, maar kregen die niet, waarna Watford de wedstrijd rustig kon uitspelen. Met achttien punten uit twaalf wedstrijden staan The Hornets achtste in de Premier League, terwijl West Ham achttiende staat, met negen punten uit twaalf duels.