Ribéry doet beroep op fans in aanloop naar cruciaal duel

Frankrijk moet dinsdag in eigen huis tegen Oekraïne een 2-0 achterstand wegpoetsen om het WK te bereiken. Bondscoach Didier Deschamps (foto, rechts) weet dat daarvoor een uitzonderlijke prestatie nodig is.

Ribéry doet beroep op fans in aanloop naar cruciaal duel

'We zijn in de heenwedstrijd verrast door een tegenstander die op de toppen van hun kunnen speelde, terwijl wij niet verder kwamen dan een gemiddelde prestatie', vergelijkt Deschamps. 'We zullen dinsdag alles moeten geven en met een geweldige wedstrijd moeten komen om door te gaan. Oekraïne komt hier heus niet naartoe om de boel dicht te gooien. Het wordt een echt gevecht', voorspelt de keuzeheer.

Ondertussen rommelt het behoorlijk in het Franse kamp. Na de nederlaag in Kiev heeft bondsvoorzitter Noël Le Graet de spelers van Les Bleus stevig toegesproken. Hij schijnt tegen de selectie daarbij te hebben gesnauwd dat zij slechts 'doen alsof ze goed met elkaar overweg kunnen' en vertelde hen dat ze moeten denken aan 'al die vrijwilligers in het Franse voetbal, de werknemers van de bond en de gevolgen van een eventuele eliminatie'.

Met die opmerkingen in het achterhoofd probeert sterspeler Franck Ribéry (foto, links) de fans in elk geval achter de ploeg te krijgen. 'Ik vertrouw op mijn ploeggenoten en ben ervan overtuigd dat we dinsdag het verschil gaan maken', weet de Bayern München-aanvaller. 'We kunnen het, maar hebben daarvoor wel de steun van al onze fans nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen