Giroud en legende Zidane eensgezind: Frankrijk naar WK

Door een 2-0 nederlaag in Kiev dreigt Frankrijk op dramatische wijze naast een WK-ticket te grijpen. Zinedine Zidane, een van de beste voetballers die Frankrijk ooit voortbracht, heeft evenwel nog alle vertrouwen in de ploeg van zijn voormalige ploeggenoot Didier Deschamps.

Giroud en legende Zidane eensgezind: Frankrijk naar WK

Zidane, die met Frankrijk in 1998 zelf wereldkampioen werd (foto) door in de finale tegen Brazilië (3-0) twee keer te scoren, reageerde enigszins gepikeerd op vragen over de eventuele uitschakeling van Les Blues. 'Je vroeg me of de Franse ploeg het gaat halen. Daarom sta ik nu op. We weten allemaal dat ze het gaan halen', aldus de assistent van Real Madrid-coach Carlo Ancelotti.

Ondertussen toonde ook Arsenal-spits Olivier Giroud zich strijdlustig. 'We zijn klaar om te sterven op het veld. Makkelijk wordt het niet en er zal een hoop druk en stress bij komen kijken, maar dit is dé wedstrijd van het jaar.'

Net als Zidane is ook Giroud zeker van de uitkomst. 'We gaan het redden. Daar heb ik een rotsvast vertrouwen in.'

Mocht dat niet geval zijn, dan ontbreken volgend jaar zomer sowieso twee wereldsterren op het mondiale eindtoernooi. Niet alleen Franck Ribéry, maar ook Cristiano Ronaldo óf Zlatan Ibrahimovic (die elkaar treffen in de play-offs tussen Portugal en Zweden) is dan niet van de partij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen