Revelatie TOP Oss grote winnaar Keuken Kampioen Divisie-avond

De strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie heeft aan spanning gewonnen. TOP Oss was door de resultaten van de concurrentie de winnaar van de avond. Go Ahead Eagles bleef op doelsaldo koploper.

Go Ahead Eagles
0 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Go Ahead verdedigde tegen TOP Oss de koppositie die het zondag had heroverd door te winnen op bezoek bij FC Twente. Met de Brabantse nummer vier kregen de Deventenaren een ploeg in vorm op bezoek. TOP had in de laatste vier duels twaalf keer gescoord, maar had het vizier aanvankelijk niet op scherp in De Adelaarshorst. Zo miste Bryan Smeets in de openingsfase al een enorme kans toen hij alleen afging op doelman Hobie Verhulst.

Go Ahead kreeg op eigen veld ook genoeg kansen, maar had eveneens moeite die te benutten. Istvan Bakx was vlak voor rust nog het dichtste bij met een kopbal tegen de buitenkant van de paal. Lion Kaak raakte halverwege de tweede helft ook het aluminium voor de bezoekers. TOP drong aan en kreeg in de 85ste minuut de beloning: een heerlijke pegel van Huseyin Dogan, die nu gedeeld topscorer is met dertien treffers. Bovendien vindt zijn ploeg aansluiting bij de topdrie.

Sparta Rotterdam
0 - 0
Jong PSV
Jong PSV

Sparta had door de nederlaag van Go Ahead de koppositie weer over kunnen nemen, maar liet vijf dagen na het 1-1 gelijkspel tegen NEC ook punten liggen tegen Jong PSV. Adil Auassar dacht vlak na rust de score te openen voor de thuisploeg, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant raakte Maxi Romero, drie keer trefzeker in de laatste twee duels, na een uur de lat. Er werden nog acht minuten bijgetrokken, maar de beslissing viel niet meer.

FC Den Bosch
1 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Den Bosch had de opmars op de ranglijst compleet kunnen maken door tegen Cambuur voor de negende keer op rij te winnen en zo de nieuwe koploper te worden. De in uitwedstrijden dramatisch presterende Friezen werkten daar niet aan mee. Nadat de 0-1 voor rust al in de lucht hing, maakte Nigel Robertha die meteen na rust alsnog na een fout van doelman Wouter van der Steen. Danny Verbeek bezorgde Den Bosch vlak voor tijd nog een punt met een rake vrije trap: 1-1.

Almere City FC
1 - 1
FC Dordrecht

De wisseling van de wacht heeft FC Dordrecht het gewenste resultaat opgeleverd. Met Scott Calderwood als trainer op de bank in de plaats van Gérard de Nooijer waren De Schapenkoppen opgewassen tegen Almere City FC. Een defensieve blunder na ruim een kwartier leek de opmaat voor de elfde nederlaag van het seizoen.

Na een te korte terugspeelbal verdween de bal na een duel tussen keeper Bryan Janssen en Kevin Luckassen in het Dordtse doel. De doelpuntenmaker bracht na ruim een uur de zege in gevaar. Na al met geel te zijn bestraft voor zijn rol in een opstootje met Lewis Montsma bleef de aanvaller doorgaan, hetgeen hem een tweede gele kaart opleverde.

FC Dordrecht had vijf minuten nodig om te profiteren van numerieke meerderheid. Oussama Zamouri tekende voor de gelijkmaker. Maar meer dan een punt was niet haalbaar voor het debuut van Calderwood als trainer van FC Dordrecht.

RKC Waalwijk
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Het gelijkspel tegen Sparta Rotterdam kon vorige week het chagrijn bij NEC niet helemaal wegnemen. De Nijmeegse formatie keek op bezoek bij RKC Waalwijk na ruim een half uur tegen een 1-0 achterstand aan. Roland Bergkamp was met een kopbal trefzeker. NEC had alle moeite om een antwoord te vinden op de Brabantse treffer. De gasten zagen alle moeizame pogingen stranden, zodat ze de vijfde nederlaag leden en de hoop op de titel verder kunnen laten varen.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 1
MVV Maastricht

De prestaties van Jong Ajax op De Toekomst steken schril af tegen die op vreemde bodem. Waar de beloftes zes van de acht duels buiten Amsterdam verloren, daar is de score op eigen veld tegenovergesteld. Maar het bezoek van MVV Maastricht aan de hoofdstad vormde daarop een uitzondering. Koen Kostons brak na een half uur met een schitterende vrije trap de ban namens de gasten, die de voorsprong met succes verdedigden en zo na FC Eindhoven met de punten uit Amsterdam huiswaarts keerden.

Roda JC Kerkrade
3 - 0
Telstar
Telstar

Roda JC Kerkrade herstelde zich tegen Telstar van de 2-0 nederlaag in de Limburgse derby tegen MVV Maastricht van afgelopen zondag. Mario Engels mocht door het seponeren van zijn rode kaart in dat duel gewoon weer meedoen en maakte daar optimaal gebruik van door in de laatste minuten voor rust twee keer te scoren, zijn elfde en twaalfde van dit seizoen. In de 57ste minuut bepaalde invaller Mitchel Paulissen de eindstand, waardoor Roda weer wat klimt op de ranglijst.

FC Eindhoven
2 - 1
Helmond Sport

Helmond Sport beleeft sportief uiterst duistere tijden. De club van trainer Robbie Alflen wacht nog immer op de eerste zege van het seizoen. Sterker nog, 23 maart 2018 werd voor het laatst het zoet van de zege geproefd. Ook in de derby tegen FC Eindhoven kwam er geen einde aan de treurige reeks. Jordan van der Gaag bood de gasten in de 28ste minuut met de 0-1 nog hoop. Die verdween door toedoen van Branco van den Boomen en Marcelo Lopes, die zich vier minuten tijd tot matchwinner kroonde.