Reuzendoder Brighton deelt opnieuw dreun uit aan dolend Liverpool

Brighton & Hove Albion heeft voor de tweede keer in een tijdsbestek van vijftien dagen van Liverpool gewonnen. Na de 3-0 overwinning in de Premier League volgde zondag ook een zege in het FA Cup-toernooi dankzij een even fraaie als late treffer van Kaoru Mitoma. Het is de volgende dreun voor de ploeg van Jürgen Klopp.

Brighton & Hove Albion
2 - 1
Liverpool
Liverpool

Brighton had Liverpool twee weken geleden nog op een afgetekende nederlaag getrakteerd en bood ook nu weer goed tegenstand aan de FA Cup-winnaar van vorig seizoen, die in de Premier League al drie duels op een overwinning wacht. Anderhalve week geleden wonnen The Reds in het FA Cup-toernooi wel van Wolverhampton Wanderers in de replay, maar een ronde later is het doek gevallen voor de bekerhouder.

Liverpool kwam nog wel op voorsprong in het AMEX Stadium. Nadat Lewis Dunk in de openingsfase een doelpunt van Mohamed Salah na een geweldige pass van Trent Alexander-Arnold nog had voorkomen, was het na een half uur wel raak toen Salah na een snelle counter de bal afspeelde op Harvey Elliott. De negentienjarige Engelsman had kunnen afleggen op de meegelopen Cody Gakpo, maar scoorde zelf met een schot in de verre hoek: 0-1.

Lang kon Liverpool niet genieten van die voorsprong. Alexander-Arnold had na een kwartier al een treffer van Brighton voorkomen door een inzet van Evan Ferguson van de lijn te halen, zes minuten voor rust scoorde de stuntploeg van de Italiaan Roberto De Zerbi alsnog. Dat ging wel gepaard met het nodige geluk, omdat Dunk het schot van Tariq Lamptey dusdanig van richting veranderde dat Liverpool-doelman Alisson kansloos was.

Met Joël Veltman na rust in de ploeg bleef Brighton goed tegenstand bieden aan Liverpool. The Seagulls gaven geen echt grote kansen meer weg en bleven zelf regelmatig gevaar stichten. Twintig minuten voor tijd redde Alisson nog op een inzet van dichtbij van Solly March, maar in de extra tijd schoot Mitoma wel knap raak na een goede kapbeweging. Daardoor ligt Liverpool ook uit het FA Cup-toernooi en blijft het ronddolen op de Engelse velden.