Reuser matchwinner voor Ipswich

Martijn Reuser bracht Ipswich Town de volle winst. Manchester United ontdeed zich pas in de slotfase van Leicester City. Chelsea verloor dankzij gepruts van doelman Carlo Cudicini op eigen veld van Sunderland. Gerard Wiekens scoorde voor Manchester City.

Manchester United-Leicester City 0-2
Lange tijd leek Leicester City op Old Trafford voor een verrassing te kunnen zorgen. Maar zoals zo vaak bij Man United zorgden twee invallers uiteindelijk voor de beslissing. Dwight Yorke veranderde in de 88ste minuut een schot van Ole Gunnar Solskjær zodanig van richting dat doelman Simon Royce kansloos was. In de laatste minuut maakte Mikael Silvestre er 2-0 van en bracht United daarmee een late maar verdiende overwinning.

Chelsea-Southampton 2-4
Chelsea heeft de nederlaag tegen Sunderland geheel aan zichzelf te wijten. Twee keer kwam de ploeg uit Londen op voorsprong, maar bij de vier goals van Sunderland maakte doelman Carlo Cudicini op zijn zachtst gezegd geen goede indruk. In de beginfase leek er niets aan de hand voor the blues. Na een afgekeurd doelpunt van Jesper Grønkjær maakte Marcel Desailly er in de 15e minuut 1-0 van. Van dichtbij kopte de Fransman de bal over de lijn. Colin Hutchinson zorgde na bijna een half uur spelen voor de gelijkmaker door een vrije trap iets te verlengen. Eidur Gudjohnsen zette Chelsea nog voor rust weer op voorsprong.
In de tweede helft trok Cudicini alle aandacht. De Italiaan keepte zeer onzeker en gaf Sunderland daarmee weer hoop. Met de hulp van Cudicini pakte Sunderland de overwinning door doelpunten van Hutchinson, Gavin McCann en Kevin Phillips.

West Ham United-Ipswich Town 0-1
Martijn Reuser bewees zijn waarde voor Ipswich Town. De Amsterdammer maakte na een uur spelen het enige doelpunt uit een directe vrije trap. Het was zijn derde doelpunt van het seizoen. Ipswich blijft daardoor volop in de race voor Europees voetbal.

Bradford City-Manchester City 2-2
Bradford haalde voor het eerst in zes thuiswedstrijden weer eens een punt. Manchester City verloor dit jaar opnieuw niet in een uitwedstrijd. Maar met het gelijkspel schieten de beide ploegen in degradatienood echter weinig op. Gerard Wiekens scoorde voor Manchester City.

Tottenham Hotspur-Coventry City 3-0
Na het plotselinge ontslag vrijdag van manager George Graham won The Spurs op eigen veld gemakkelijk van Coventry. Steffen Iversen, Les Ferdinand en Sergei Rebrov maakten de doelpunten op White Hart Lane. Tottenham neemt daarmee weer een beetje afstand van de degradatiezone, Coventry blijft diep in de problemen.

Newcastle United-Middlesbrough 1-2
Middlesbrough schoot onderin wel veel op met de 2-1 winst in en op Newcastle. Alen Boksic maakte beide treffers voor de bedreigde bezoekers. Carl Cort deed iets, maar te weinig, terug namens Newcastle. Middlesbrough speelde de gehele tweede helft met tien man. Phil Stamp kreeg rood.