Reith tekent bij Feyenoord: 'Karsdorp voorbeeld voor mij'

Reacties

Boyd Reith heeft woensdag zijn eerste profcontract met Feyenoord getekend. De zestienjarige rechtsback ligt vast tot medio 2019 en wil Rick Karsdorp achterna.

Reith tekent bij Feyenoord: 'Karsdorp voorbeeld voor mij'

Karsdorp (21) was van origine een middenvelder, maar is sinds begin vorig jaar niet meer weg te denken uit de defensie van Feyenoord. De veelvuldig opkomende vleugelverdediger werd zelfs al geselecteerd voor het Nederlands elftal. 'Rick Karsdorp is natuurlijk een voorbeeld voor mij. Hij is een jonge jongen uit de eigen opleiding, met wie het de afgelopen jaren snel is gegaan', zegt Reith, vorige maand nog lid van Oranje Onder-17, op de clubsite.

Reith maakte als D-junior de overstap naar Feyenoord en sluit volgend seizoen aan bij Onder-19. 'Ik ben een rechtsback die elke wedstrijd honderd procent geeft. Mijn werklust is een van mijn sterke punten. Ik moet de komende jaren hard blijven werken, maar ook geduld bewaren. Ik weet dat het niet veel jongens is gegeven om op deze leeftijd al een profcontract te tekenen, dus dat is heel bijzonder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.