Reddende engel Casemiro voorkomt meer hoofdpijn voor Ten Hag

Reacties

Manchester United meldt zich ten koste van Nottingham Forest in de kwartfinales van de FA Cup. Casemiro bleek in de 89e minuut de reddende engel voor de ploeg van Erik ten Hag.

Reddende engel Casemiro voorkomt meer hoofdpijn voor Ten Hag
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 1
Manchester United
Manchester United

Manchester United had veel recht te zetten na de zure thuisnederlaag tegen Fulham van afgelopen weekend. Manager Erik ten Hag koos dan ook voor veel dezelfde namen, maar voerde ook wijzigingen door. Zo speelde Scott McTominay in de basis en mochten ook Sofyan Amrabat en Antony vanaf het begin spelen.

Laatstgenoemde was al vroeg bij het openingsdoelpunt, maar hij raakte de lat. In de eerste helft viel vooral op hoe stroperig het spel van Manchester United bij vlagen was. Daardoor kon Nottingham, dat zeventiende staat in de Premier League, meerdere malen gevaarlijk worden. Bij de bezoekers waren Marcus Rashford en McTominay gevaarlijk, maar Nottingham kon eenvoudig overeind blijven.

De speech in de rust van Ten Hag wierp niet bepaald zijn vruchten af. Manchester United verloor de slag vooral op het middenveld, waarbij Amrabat een van de meest slordige spelers was. Wat in het voordeel van de ploeg van Ten Hag sprak, was dat Nottingham er zelf ook weinig meer van bakte. Omdat Manchester United het niet uit wilde laten draaien op een penaltyserie, gaven de bezoekers gas bij. 

Dat resulteerde in een grote mogelijkheid van Marcus Rashford, maar de verlossing kwam een minuut voor tijd van Casemiro. De Braziliaan kopte een vrije trap van Bruno Fernandes binnen, waarmee hij Manchester United op de valreep een plek in de volgende ronde bezorgde. In de volgende ronde is Liverpool de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.