Red Bull-DNA Liverpool groeit: Minamino slaat stap over in Mané-route

Reacties

Met de komst van Takumi Minamino stijgt het aantal spelers in de Liverpool-selectie met een verleden bij Red Bull Salzburg in januari naar drie. De Japanse international treedt in de voetsporen van Sadio Mané en Naby Keïta. 

Red Bull-DNA Liverpool groeit: Minamino slaat stap over in Mané-route
© Pro Shots

Liverpool maakte de komst van Minamino donderdagochtend bekend. De 24-jarige aanvaller zal in januari voor 8,5 miljoen euro overkomen van Salzburg, dat trots is op de transfer. 'Dat een speler van Red Bull Salzburg wordt aangetrokken door waarschijnlijk de beste club in het mondiale voetbal van dit moment, toont aan dat we internationaal een erg goede reputatie hebben opgebouwd. We zijn extreem trots als club', vertelt technisch directeur Christoph Freund.

Het is voor het eerst dat Salzburg direct een speler aan Liverpool verkoopt, maar met Mané en Keïta spelen er al wel twee voormalige spelers van de Red Bull-club op Anfield. Mané belandde via Southampton bij The Reds, voor Keïta liep de weg naar de Engelse havenstad via Leipzig. De zusterclub van Salzburg verkocht de middenvelder uit Guinee in 2018 voor liefst zestig miljoen euro aan de club van manager Jürgen Klopp. Minamino volgt die route dus ook, maar slaat wel een stap over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Klopp met Minamino nu weer een speler met het Red Bull-DNA tot zijn beschikking krijgt, is dan ook geen toeval. De speelstijl van de Oostenrijkse club sluit haarfijn aan bij die van Liverpool. 'Het is niet moeilijk om te zien waarom Salzburg een geliefde bestemming is voor spelers met veel talent en honger', zegt de Duitse trainer op de site van Liverpool. 'Uit eigen ervaring weten we dat Salzburg een reputatie heeft als voorbeeldclub in Europa die alleen maar zal groeien.'

Volgens Klopp past Minamino met zijn kwaliteiten uitstekend bij Liverpool. 'Dit is geweldig nieuws, we zijn hier heel blij mee. Takumi is een erg snelle en slimme speler, die ruimte vindt tussen de linies. Hij is een dappere speler, met en zonder bal, en bovendien een echte teamspeler. Hij haalt het beste naar boven in zichzelf en andere spelers. Zijn Champions League-ervaring is een bonus en we weten dat hij goed is getraind in de beste omstandigheden, gezien de club waar hij vandaan komt.'

Voor Minamino zelf is zijn transfer naar Liverpool een droom die uitkomt. 'Ik heb altijd wel gedacht dat ik ooit in de Premier League zou spelen, als mijn carrière zich goed zou ontwikkelen. Maar ik had nooit kunnen denken dat ik in deze ploeg zou kunnen spelen', zegt de Japanner. 'Dat ik nu een speler van Liverpool ben, is een droom die uitkomt', zegt de winteraankoop, die sinds zijn komst in 2015 goed was voor 64 goals in 199 officiële duels voor Salzurg en met rugnummer 18 gaat spelen.

Spelersprofiel

T. Minamino


Geboortedatum:
16 januari 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Osaka
Nationaliteit
Japan
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
AS Monaco
Nationaal team:
Japan
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Red Bull Salzburg
Meer over Red Bull Salzburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.