'Recorddeal aanstaande in Newcastle: Isak op weg naar St. James' Park'

Reacties

Alexander Isak staat volgens The Athletic op het punt om Real Sociedad te gaan verlaten voor Newcastle United. De steenrijke Premier League-club zou bereid zijn om van Isak de duurste aanwinst in de historie van de club te maken.

'Recorddeal aanstaande in Newcastle: Isak op weg naar St. James' Park'
© Pro Shots

De Zweeds international, die tussen januari en juni 2019 nog voor Willem II uitkwam, moet Sociedad zo'n zeventig miljoen euro opleveren. Daarmee zou Isak de Braziliaanse spits Joelinton passeren als duurste aanwinst ooit voor Newcastle. The Magpies namen Joelinton in 2019 voor zo'n veertig miljoen euro over van 1899 Hoffenheim.

Newcastle en Sociedad zouden inmiddels een akkoord hebben bereikt over de afkoopsom van Isak, die bij de Baskische club nog een contract heeft tot medio 2026. De spits, die drie jaar geleden overkwam van Borussia Dortmund, werd eerder ook nadrukkelijk gelinkt aan Arsenal.

Isak kan bij Newcastle teamgenoot worden van Sven Botman, die deze zomer voor 37 miljoen euro de overstap maakte van OSC Lille. Newcastle is na drie speelrondes in de Premier League nog ongeslagen en staat op de zesde plek. Isak vond zondag nog het net voor Sociedad in het thuisduel met Barcelona (1-4 nederlaag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.