Rebrov: 'We wilden de wereld laten zien dat we nog leven'

Reacties

Oekraïne moest er donderdagavond diep voor gaan, maar staat op één wedstrijd van het EK na winst in Bosnië-Herzegovina. Het land werd ook deze week weer geteisterd door genadeloze Russische agressie, maar Oekraïne geeft niet op, zo luidde de boodschap van bondscoach Sergei Rebrov na afloop op de persconferentie.

Rebrov: 'We wilden de wereld laten zien dat we nog leven'
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
1 - 2
Oekraïne
Oekraïne

'Er vielen vannacht 330 raketten op onze steden, en de raketten blijven elke dag weer komen. Onze missie hier was om te laten zien dat we nog leven, dat we nog steeds tegen de Russen vechten en dat we de steun van Europa nodig hebben. We hebben in deze wedstrijd volgens mij karakter getoond tegen een sterk team, ik wil Bosnië ook feliciteren', aldus een strijdbare Rebrov na afloop van het duel in Zenica.

De Bosnische trainer Savo Milosevic kon zijn ploeg niets verwijten. 'Nee, dan zou ik geen ziel hebben. We hebben 85 minuten niks weggegeven tegen een serieuze ploeg. Toen kregen we er twee tegen omdat we ietsjes terugvielen. Dat is voetbal, maar ik ben blij dat we gelijke tred hielden met een goede ploeg. Ik kan de jongens niks verwijten, alles is mijn verantwoordelijkheid en mijn schuld.'

Oekraïne speelt dinsdag de finale om een EK-ticket tegen IJsland, de wedstrijd wordt gespeeld in het Poolse Wroclaw. IJsland bereikte de eindstrijd met een eclatante zege op Israël. Israël zou daarop een oefenwedstrijd spelen in Bosnië, maar de eerste geluiden uit het overwegend islamitische land zijn dat er, mede door de situatie in de wereld, een streep door dat duel gaat.

De winnaar van Oekraïne - IJsland komt op het EK in een poule met België, Roemenië en Slowakije.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.