Realisme bij Bayern: 'Niet eenvoudig om Lewandowski te behouden'

Reacties

De toekomst van Robert Lewandowski houdt de gemoederen in Duitsland behoorlijk bezig. De Poolse topschutter heeft zijn tot medio 2023 lopende contract nog altijd niet verlengd. Ploeggenoot Joshua Kimmich, trainer Julian Nagelsmann en directeur Oliver Kahn gingen daar op in.

Realisme bij Bayern: 'Niet eenvoudig om Lewandowski te behouden'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 0
Union Berlin
Union Berlin

In het thuisduel met Union Berlin liet Lewandowski zaterdag alweer zijn 44ste en 45ste doelpunt van het seizoen bijschrijven. In de Bundesliga staat de teller ook alweer op 31, waarmee hij op schema ligt om zjin historische prestatie van vorig seizoen (41 goals) te evenaren. Het moge duidelijk zijn: de tijd krijgt nog geen enkele grip op de superspits van Bayern.

Zaakwaarnemer Pini Zahavi bevestigde deze week dat de club Lewandowski echter nog geen aanbieding heeft gedaan om zijn contract te verlengen. Dat zou de Pool niet lekker zitten, sterker nog: hij zou het als respectloos ervaren en zelfs een vertrek bij Bayern overwegen als er voor de zomer geen voorstel van de club komt.

Kimmich werd na de 4-0 zege op Union Berlin gevraagd naar de situatie van zijn ploegmakker. 'Ik weet niet hoe die gesprekken gelopen zijn, maar het is duidelijk dat Robert echt alles geeft op het veld. Ik heb niet het gevoel dat hij met zijn gedachten ergens anders is', aldus de middenvelder, die niet het gevoel heeft dat Lewandowski echt wil vertrekken, in gesprek met Kicker.

Nagelsmann staat er hetzelfde in: 'Het is niet alsof niemand met Robert praat. Hij is een uitstekende speler en natuurlijk willen we hem behouden. Maar het is niet zo makkelijk als jullie denken. Zoiets kost tijd. Uiteindelijk gaat het ook om de timing. Het is misschien ook verstandig om niet overal op te reageren.'

Overigens lopen ook de verbintenissen van routiniers Thomas Müller en Manuel Neuer af in 2023. 'Uiteindelijk willen we allemaal dat deze spelers hier blijven. Die gesprekken gaan komen. Zij zijn relaxed over hun financiële situatie: hun contract loopt niet volgende week af en het is niet zo dat ze 1.500 euro verdienen. Ze maken een goede indruk op mij', aldus Nagelsmann.

Bij ZDF ging ook Kahn in op de situatie van Lewandowski. 'Hij heeft een doorlopend contract. We hebben altijd gezegd dat we met hem in gesprek gaan en dat het een prioriteit is voor ons. Robert heeft geen enkele reden om Bayern te verlaten. Hij heeft hier alles gewonnen en alle mogelijkheden om nog meer te winnen.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.