Lewandowski evenaart Müller op zorgeloze avond voor Bayern

Bayern München heeft zich zaterdag hersteld van het puntenverlies bij 1899 Hoffenheim. De koploper rekende in eigen huis eenvoudig af met Union Berlin. Robert Lewandowski vijzelde zijn doelpuntenproductie opnieuw op.

Bayern München
4 - 0
Union Berlin

Vanwege het ontbreken van de geblesseerde Niklas Süle en de zieke Benjamin Pavard moest Julian Nagelsmann puzzelen in de defensie. Die werd gevormd door Josip Stanisic en het Franse trio Lucas Hernández, Dayot Upamecano en Tanguy Nianzou. Hernández speelde een belangrijke rol bij de openingstreffer door na een kwartier Kingsley Coman te lanceren. De vleugelaanvaller had een enorme kanonskogel in huis (1-0).

Het doelpunt van Coman zou een makkelijke avond inluiden voor Der Rekordmeister, die nog binnen het half uur de score verdubbelde. Uit een corner van Joshua Kimmich knikte Nianzou via de handen van Luthe raak (2-0). Vanaf de stip zorgde Lewandowski nog voor rust voor de derde Beierse treffer. De aanvaller botste op Luthe, nam zelf plaats achter de bal en schoot rustig raak in de rechterhoek.

Dertig
Voor de Poolse spits betekende dat alweer zijn dertigste Bundesliga-doelpunt van het seizoen. Bovendien is het voor de vijfde keer dat Lewandowski minimaal dertig treffers maakt. Alleen clubicoon Gerd Müller lukte dat eerder. Veelzeggend is dat alle andere spelers in de Bundesliga gezamenlijk vijf keer dertig doelpunten maakten.

Een minuut na rust voerde Lewandowski zijn doelpunten totaal al op naar 31. De aanvalsleider liep een voorzet van Jamal Musiala binnen (4-0). Daarna nam Bayern gas terug. Omdat ook Union het wel welletjes vond, bleef de schade voor de bezoekers nog enigszins beperkt. Door de overwinning bedraagt de voorsprong van Bayern op Borussia Dortmund weer zeven punten. De runner-up gaat zondag op bezoek bij 1. FC Köln.