Real sleept zege voor de poorten van de hel weg

Real Madrid heeft zaterdag ternauwernood een belangrijke zege geboekt op Valencia: 2-1. Even leek Dani Parejo de Madrileense titelkandidaat dure punten af te snoepen, maar linksback Marcelo zorgde in de slotfase alsnog voor een overwinning.

Na de overtuigende 2-6 zege op Deportivo La Coruña van afgelopen woensdag stelde trainer Zinedine Zidane tegen Valencia 'gewoon' weer zijn beste elf op. De B-keus met onder anderen Lucas Vázquez, Isco en Álvaro Morata moest plaatsmaken voor Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Toni Kroos.

Ronaldo nam zijn ploeg bij de hand door na een klein half uur de score te openen. Met een scherpe kopbal op een voorzet van rechtsback Daniel Carvajal zorgde hij voor 1-0. Dat betekende niet zomaar een goal voor de Portugese sterspeler. Hij stootte met zijn 367ste treffer Jimmy Greaves van de troon als topscorer aller tijden in de grootste zes competities van Europa.

Toch bleek Ronaldo na rust niet foutloos. Na een overtreding van Parejo ging de bal op de stip. Ronaldo legde aan, maar zijn strafschop in de rechterhoek was prooi voor penaltykiller Diego Alves van Valencia. De doelman stopte drie van de vier strafschoppen van de aanvaller van Real.

Wat volgde was een spannende slotfase. Parejo zette de gelijkmaker na 82 minuten op het scorebord met een sublieme vrije trap in de kruising, maar met nog vier minuten op de klok bezorgde Marcelo zijn ploeg alsnog de zege. Een voorzet van Morata leek bij niemand terecht te komen, maar de linksback snelde naar voren. Na een kapbeweging krulde hij de bal in de rechterhoek en besliste hij het duel.

Real staat in ieder geval voor even bovenaan in La Liga met 81 punten. Barcelona speelt om 20.45 uur de Catalaanse derby tegen Espanyol en komt bij winst ook op 81 punten.