Real blijft in spoor Barça dankzij gouden B-keus

Real Madrid is woensdag weer op gelijke hoogte gekomen met Barcelona. De ploeg van trainer Zinedine Zidane won in La Liga overtuigend in een doelpuntenfestijn van Deportivo La Coruña: 2-6.

Real startte zonder het BBC-trio. Gareth Bale is nog altijd geblesseerd aan zijn kuit, Karim Benzema begon op de bank en Cristiano Ronaldo kreeg rust. Hun absentie werd, zoals wel vaker dit seizoen, uitstekend opgevangen door spelers als Lucas Vázquez, James Rodríguez, Álvaro Morata en Isco. Ten opzichte van El Clásico, die Real in de slotfase met 2-3 verloor, voerde Zidane negen wisselingen door.

Morata zorgde al na 53 seconden voor 0-1 na een pass van Isco. Vázquez maakte even later de tweede Madrileense treffer. Vervolgens deed Florin Andone vrij onverwacht iets terug voor Deportivo. Nadat ex-Vitessenaar Gaël Kakuta de bal verkeerd raakte, schoot de Roemeen snoeihard raak.

Nog voor rust maakte Vázquez er 1-3 van. Isco zette de aanval in gang met een mooie actie. Na klungelig verdedigen van Deportivo lag de bal voor het grijpen en de aanvaller schoot zonder twijfel raak. In de tweede helft maakte James er met een intikker 1-4 van. Morata gaf de pass.

Nadat ook Isco een duit in het zakje had gedaan op aangeven van Vázquez, werd het via aanvaller Joselu 2-5. Doelpuntenmaker Andone gaf nu de assist. Het slotakkoord was aan middenvelder Casemiro, die met een knal van afstand de in de rust ingevallen doelman Przemyslaw Tyton te machtig was.

Real heeft door de zege net als Barcelona 78 punten, maar de Madrilenen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Barça won eerder op de zaterdag afgetekend van hekkensluiter Osasuna (7-1).

Valencia - Real Sociedad 2-3
Valencia werd tegen Real Sociedad te laat wakker. Door treffers van Juanmi, Willian Jose (penalty) en Mikel Oyarzabal stonden de gasten op een 0-3 voorsprong. In de slotfase scoorde Nani uit een strafschop en zorgde Simone Zaza voor 2-3, maar tot een gelijkmaker kwam Valencia niet meer. Sociedad houdt daardoor zicht op een ticket voor de Europa League, terwijl Valencia twaalfde blijft met veertig punten.

Leganés - Las Palmas 3-0
Nummer vijftien Leganés zorgde er met de overtuigende zege op Las Palmas voor dat Osasuna definitief degradeerde uit La Liga. De hekkensluiter werd eerder op de avond afgemaakt door Barcelona (7-1). Na rust scoorde Luciano twee keer voor Leganés, waaronder één strafschop. Miguel Guerrero maakte de andere treffer. Het gat tussen Leganés en Osasuna is nu twaalf punten met nog vier duels te gaan. Leganés heeft dertig punten, terwijl Las Palmas dertiende staat met 39 punten. Door het onderling resultaat viel het doek echter al voor Osasuna.