Door elkaar gehusseld Barcelona walst Osasuna plat

Barcelona heeft de druk op Real Madrid verder opgevoerd. In eigen huis werd hekkensluiter Osasuna compleet onder de voet gelopen. Lionel Messi was met twee doelpunten wederom de grote man. Uiteindelijk werd het 7-1.

Na de heroïsche zege op Real Madrid, waarin Lionel Messi zijn vijfhonderdste doelpunt maakte namens de Catalanen, gooide trainer Luis Enrique zijn elftal behoorlijk op de schop. De trainer koos voor vijf nieuwe namen, waardoor onder onderen Luis Suárez en Andrés Iniesta naast Jasper Cillessen plaatsnamen op de bank.

Na amper twaalf minuten was de ban al gebroken. Messi, die voorafgaand aan het duel werd bedolven onder de felicitaties, opende op fraaie wijze de score. De Argentijn pikte een te korte terugspeelbal op en wipte het leder keurig over doelman Salvatore Sirigu. Het was alweer de tiende opeenvolgende competitiewedstrijd in Camp Nou waarin de aanvaller wist te scoren.

Osasuna speelde toen eigenlijk al een verloren wedstrijd. Zonder zich bovenmatig in te spannen kwam Barcelona na een half uur spelen op 2-0. Het was André Gomes die na goed terugleggen van Iván Rakitic, de bal eenvoudig binnenschoot.

Na het rustsignaal leek Osasuna er nog een wedstrijd van te maken. Nadat Roberto Torres via een prachtige vrije trap de 2-1 aantekende, was de 28-jarige Spanjaard ook nog dicht bij de 2-2 maar doelman Marc-André ter Stegen was alert. Voor Barcelona was dat het signaal om aan te zetten. In een tijdsbestek van tien minuten scoorden de Catalanen vier keer.

Nadat eerst Gomes zijn twee van de wedstrijd binnen kon schieten, produceerde Messi vanaf de rand van het zestienmetergebied doelpunt nummer 502. De Argentijn werd vervolgens direct ingewisseld voor Carles Aleñà. Amper bekomen van de wissel, tekende Paco Alcácer voor de 5-1. Na een bekeken pass van Arda Turan, schoof hij de bal eenvoudig langs de al liggende Sirigu.

Een bijzondere mijlpaal vond plaats in de 67ste minuut. Na een wat makkelijk gegeven strafschop tekende Javier Mascherano voor de zesde Catalaanse treffer van de avond. Het was pas zijn eerste treffer in zeven seizoenen Barcelona.

Het doelpunt van Mascherano betekende bovendien het honderdste doelpunt van Barcelona dit seizoen. Het slotakkoord was voor Alcácer die zijn tweede van de avond en de zevende van Barcelona binnen mocht lopen. Door de overwinning heeft het elftal van Enrique nu drie punten meer dan Real Madrid, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld én later vanavond (21.30 uur) nog in actie komt tegen Deportivo La Coruña.